Duitsland dreigt Rusland tijdens G7 met gasleiding Nord Stream 2

Nieuws
Als het conflict met Oekraïne escaleert krijgt Rusland geen toestemming de omstreden Nord Stream 2 gaspijpleiding in gebruik te nemen. De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock uitte deze waarschuwing bij de G7.
redactie vk
dinsdag 14 december 2021 om 03:21
Afbeelding
beeld epa / Olivier Hoslet

Liverpool

Baerbock maakte het dreigement na afloop van het beraad van de G7 over de spanningen met Rusland, dat een enorme troepenmacht heeft samengetrokken langs de grens met Oekraïne.

Door de oplopende spanningen, de groeiende onzekerheid over Russische gasleveringen via Nord Stream 2 en snel dalende Europese gasvoorraden, is de prijs van aardgas maandag met 10 procent omhooggeschoten. De prijs noteerde even boven de 116 euro per megawattuur. Een jaar geleden was dat minder dan 20 euro. De Nederlandse aardgasbuffers daalden afgelopen week met 5 procent tot minder dan 48 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Wraak is een spel dat de wereld graag speelt - ik vergeef liever’ zegt de Afghaanse Zarifa Ghafari

Als de jongste vrouwelijke burgemeester in een land waar mannen domineren, was Zarifa Ghafari gewend aan tegenstand en gevaar. De inname van Afghanistan door de Taliban dwong haar naar Europa te vluchten.

Afbeelding

Ook studenten in Iran de straat op voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’

Studenten en middelbare scholieren voegen zich bij de aanhoudende protesten in Iran voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’ en tegen het regime van ayatollah Ali Khamenei. De Opperste Leider geeft echter de Verenigde Staten en Israël de schuld van alle onrust.

Afbeelding

Kwasi Kwarteng: nog maar net aangetreden als Britse minister van Financiën en nu al omstreden

Hij gold als veelbelovend intellectueel in de Britse politiek. Maar sinds Kwasi Kwarteng als minister van Financiën een roekeloos belastingplan presenteerde, wordt hij schertsend ‘Kamikwazi’ genoemd. Wie is deze zielsverwant van premier Liz Truss?

Afbeelding

Saudi-Arabië houdt Aziatische Winterspelen in nieuwe woestijnstad

Saudi-Arabië is de gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Het land in het Midden-Oosten ontwikkelt voor zo’ n 500 miljard euro een futuristische stad in de woestijn waar de nieuwste technische snufjes worden toegepast.

Afbeelding

In Pakistan dreigen duizenden ondervoede baby’s en uitgeputte moeders te sterven. ‘Er komt maar geen einde aan de ramp’

Nog steeds is niet meer dan dertig procent van de 33 miljoen slachtoffers in het Pakistaanse overstromingsgebied bereikt. Artsen en hulpverleners luiden de noodklok: dagelijks overlijden er pasgeboren baby’s.

Afbeelding

Opnieuw staat een ingewijde van Macron ter discussie, dit keer wordt zijn stafchef verdacht van fraude

Alexis Kohler, de belangrijkste adviseur van de Franse president Macron, wordt verdacht van fraude. Franse justitie doet onderzoek naar het voortrekken van Kohlers transportbedrijf door de Franse overheid.