Demissionair premier Mark Rutte tijdens de opening van de tentoonstelling Macht - 800 jaar Binnenhof in het Haags Historisch Museum.
Demissionair premier Mark Rutte tijdens de opening van de tentoonstelling Macht - 800 jaar Binnenhof in het Haags Historisch Museum. beeld anp / Remko de Waal
Robin van Deutekom
4 oktober 2021

De Russische Romanovs trouwen weer en dikke knuffel voor Frans pandajong: 7 dagen in 7 foto’s

Eerste Russische koninklijke huwelijk sinds revolutie

Victoria Romanovna Bettarini wordt door haar vader Roberto Bettarini de Sint-Isaakskathedraal van Sint Petersburg binnengeleid voor haar trouwgelofte aan groothertog George Mikhailovich Romanov. Het is de eerste koninklijke bruiloft in Rusland sinds 1917, het jaar van de bolsjewistische revolutie.

beeld afp / Olga Maltseva


Pandaknuffels in Franse dierentuin

Vrouwtjespanda Huan-Huan knuffelt met haar jong Fleur de Coton nadat ze haar gevoed heeft in de dierentuin van Saint-Aignan-sur-Cher.

beeld afp / Guillaume Souvant


Vrijdaggebed in door Taliban geleid Afghanistan

Een Talibanstrijder poseert met een bloem voorafgaand aan zijn deelname aan het vrijdaggebed in een moskee in Kabul.

beeld afp / Bulent Kilic


Eerste en laatste Kaasmarkt van het seizoen in Alkmaar

De beroemde Kaasmarkt op het Waagplein in Alkmaar vond deze week voor de enige keer dit jaar plaats. Bezoekers werd bij de toegang tot het marktterrein om een geldige QR-code gevraagd.

beeld anp / Ramon van Flymen


Zuid-Koreaanse marine toont amfibievaartuigen

Vaartuigen van de Zuid-Koreaanse krijgsmacht schieten een rookgordijn af op de 73e Armed Forces Day in de baai van Pohang.

beeld epa / Lee Jin-man


Georgiërs naar stembus voor lokale verkiezingen

Een man bestudeert een stemformulier in een stembureau in Tblisi. Zaterdag konden ruim 3,4 miljoen Georgiërs hun voorkeuren kenbaar maken voor de meer dan tweeduizend leden van lokale overheden en burgemeesters van 64 steden. 

beeld epa / Zurab Kurtsikidze