Rusland knijpt geen oogje meer toe bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië

Analyse
Syrië heeft met Russische raketsystemen drie Israëlische luchtaanvallen afgeslagen, meldt Rusland. Het is een opmerkelijke ommekeer in de houding van Rusland, dat tot afgelopen week Israël zijn gang liet gaan tegen Iraanse posities in Syrië.
Jan van Benthem
maandag 26 juli 2021 om 20:52
Israël heeft met oogluikende toestemming van Rusland in Syrië honderden aanvallen uitgevoerd op doelen van Iran en Hezbollah, zoals hier bij Damascus.
Israël heeft met oogluikende toestemming van Rusland in Syrië honderden aanvallen uitgevoerd op doelen van Iran en Hezbollah, zoals hier bij Damascus. beeld afp

Damascus-Jeruzalem

Afgelopen week heeft de Israëlische luchtmacht de eerste aanvallen op doelen in Syrië uitgevoerd na het aantreden van de nieuwe Israëlische regering. Maar bij de aanvallen werden met Russische Pantsir en Buk-M2E afweerraketten op één na alle Israëlische raketten neergehaald, meldde de Russische schout-bij-nacht Vadim Kulit zaterdag. Israël viel maandag op een onderzoekscentrum aan van het Syrische leger in Safira bij Aleppo, woensdagavond een Iraanse militaire basis bij al-Qusayr in Homs en in de nacht van zaterdag op zondag nog niet bekende ‘installaties’ in Set Zaynab, tien kilometer ten zuiden van Damascus, meldden onder meer de Russische staatsmedia Tass en Sputnik News, het Syrische Sana News en het Iraanse Tasnim ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Poetin dreigt met actie tegen westerse wapens met 'nucleaire bestanddelen'

Rusland is gedwongen maatregelen te nemen als Groot-Brittannië aan Oekraïne behalve tanks ook granaten gaat leveren die verarmd uranium bevatten. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin dinsdag

Afbeelding

Israëlische minister zorgt voor rel met Palestijnen en Jordanië

De Israëlische minister Ben Smotrich heeft gezorgd voor een rel met Jordanië. Hij stelde dat de Palestijnen niet als volk bestaan en hij stond daarbij achter een vlag van ‘Groot-Israël’ waarbij Jordanië was ingelijfd.

Afbeelding

Onderzoek: China hield nog meer coronadieren op markt in Wuhan geheim, westerse onderzoekers tegengewerkt

In de hoek van de markt in het Chinese Wuhan waar corona eind 2019 voor het eerst opdook, zijn in 2020 DNA-sporen gevonden van meerdere coronagevoelige dieren die op de markt werden verhandeld.

Afbeelding

Zuid-Afrikaanse jongeren willen niet plunderen, maar gewoon een beter leven

Zuid-Afrika bereidde zich mentaal voor op rellen en plunderingen. Maar de grote 'revolutie' van EFF-leider Malela werd niet waar hij op hoopte. Toch wil dat niet zeggen dat de bevolking geen verandering wil.

Afbeelding

Xi en Poetin bij hun topontmoeting in Moskou: wij banen de weg voor de wereld

Na een jaar oorlog tegen Oekraïne en een aanklacht van het Strafhof tegen Poetin is de Chinese president Xi Jinping op bezoek bij zijn vriend in Moskou. Samen zullen ze de wereld de weg wijzen, is Xi's boodschap.

Afbeelding

Franse regering overleeft motie van wantrouwen, maar de pensioenonrust is zeker niet voorbij

De Franse regering heeft maandag een motie van wantrouwen overleefd. Toch verstommen de protesten tegen de pensioenhervorming allerminst: komende donderdag staat opnieuw een landelijke stakingsdag gepland.