Rusland knijpt geen oogje meer toe bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië

Analyse
Syrië heeft met Russische raketsystemen drie Israëlische luchtaanvallen afgeslagen, meldt Rusland. Het is een opmerkelijke ommekeer in de houding van Rusland, dat tot afgelopen week Israël zijn gang liet gaan tegen Iraanse posities in Syrië.
Jan van Benthem
maandag 26 juli 2021 om 20:52
Israël heeft met oogluikende toestemming van Rusland in Syrië honderden aanvallen uitgevoerd op doelen van Iran en Hezbollah, zoals hier bij Damascus.
Israël heeft met oogluikende toestemming van Rusland in Syrië honderden aanvallen uitgevoerd op doelen van Iran en Hezbollah, zoals hier bij Damascus. beeld afp

Damascus-Jeruzalem

Afgelopen week heeft de Israëlische luchtmacht de eerste aanvallen op doelen in Syrië uitgevoerd na het aantreden van de nieuwe Israëlische regering. Maar bij de aanvallen werden met Russische Pantsir en Buk-M2E afweerraketten op één na alle Israëlische raketten neergehaald, meldde de Russische schout-bij-nacht Vadim Kulit zaterdag. Israël viel maandag op een onderzoekscentrum aan van het Syrische leger in Safira bij Aleppo, woensdagavond een Iraanse militaire basis bij al-Qusayr in Homs en in de nacht van zaterdag op zondag nog niet bekende ‘installaties’ in Set Zaynab, tien kilometer ten zuiden van Damascus, meldden onder meer de Russische staatsmedia Tass en Sputnik News, het Syrische Sana News en het Iraanse Tasnim ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In Pakistan laait de strijd weer op tussen het leger en de Taliban

De zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar kostte maandag aan zeker 100 mensen het leven. De vermoedelijke daders zijn de Pakistaanse Taliban. Wie zijn zij? Vijf vragen en antwoorden.

Afbeelding

Politiekorps Memphis heft eenheid op

Het politiekorps van de Amerikaanse stad Memphis heeft de straatbrigade Scorpion opgeheven. De unit ligt zwaar onder vuur na buitensporig geweld van agenten dat leidde tot de dood van de zwarte Amerikaan Tyre Nichols.

Afbeelding

Geweld gijzelt de agenda van de Israëlische regering en de roep om harde maatregelen neemt toe

De politiek in Israël is in de ban van de recente aanslagen. Palestijnse terreurbewegingen bejubelen de moorden, de Palestijnse Autoriteit zwijgt erover en in Israël wordt nu gesproken over deportatie van de daders.

Afbeelding

Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op moskee in Pakistan

Zeker 32 mensen zijn maandag omgekomen bij een vermoedelijke zelfmoordaanslag op een moskee in de Pakistaanse stad Peshawar. Meer dan 150 mensen raakten gewond. Een deel van de moskee is door de explosie ingestort.

Afbeelding

Nieuwe Berlijnse verkeerswet zet 'morele strijd' tussen fiets en auto op scherp

De Berlijnse autobezitter wordt in het nauw gedreven. Moesten autorijders eerder al asfalt afstaan aan fietsstroken en busbanen, nu wordt ook hun parkeerruimte ingeperkt. Een morele strijd dreigt.

Afbeelding

Hoe een christelijke lobbyist uit Nederland Afrikaanse leiders beïnvloedt

Nederland staat erom bekend dat het liberale waarden uitdraagt in de wereld. Maar er zijn ook Nederlanders die met een tegenovergestelde boodschap het vliegtuig in stappen. Zoals de conservatieve lobbyist Henk Jan van Schothorst.