Bad Neuenahr is bedekt met een doodskleed van slijk. ‘Zoiets als dit heb ik nog nooit gezien’

Nieuws
Verdoofd en werktuiglijk slepen de inwoners van Bad Neuenahr hun kelders leeg. Emmer na emmer stinkende drek gooien ze op een hoop. Er zijn nog veel medeburgers vermist. Een van hen wordt woensdagmorgen gevonden, een vrouw van dertig, verdronken in haar eigen huis.
Hilbrand Rozema
dinsdag 20 juli 2021 om 21:23
Een bloem die 'bloeit' in het puin, tegenover het huis waar een jonge vrouw verdronk.
Een bloem die 'bloeit' in het puin, tegenover het huis waar een jonge vrouw verdronk. beeld ND

 Bad Neuenahr

Op het kerkhof van Bad Neuenahr is te zien hoe zwaar getroffen het toeristenstadje in de Eifel is. De stenen staan schots en scheef, veel graven zijn kapot en omgeworpen, er ligt een halve meter gladde smurrie op. Sinds de watersnoodramp voert de weg naar het kerkhof eerst langs een autokerkhof, stapels autowrakken benemen het zicht op de middeleeuwse stadsmuur en de poorten. De verwrongen auto’s zijn besmeurd met dezelfde stoffige, crèmekleur die alles, maar dan ook werkelijk alles in Bad Neuenahr bedekt. Die kleur is het doodskleed van een riviertje dat in vier uur tijd steeg van een halve meter tot 8 meter hoogte, ligt tot ver buiten de bebouwde kom. Dat komt omdat de vele hulpvoertuigen met zware banden de modder meeneme..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geen miniflesjes shampoo meer op de hotelkamer: Europa gaat groot aantal verpakkingen verbieden

De Europese Commissie wil met duurzame en minder verpakkingen de groeiende afvalstroom indammen. Miniflesjes shampoo en bodylotion in hotels worden verboden, koffiecapsules en stickers op fruit moeten afbreekbaar zijn en online bestelde producten dienen efficiënter ingepak..

Afbeelding

Beijing breekt verzet met technologische controle: ‘Bij iedere stap die je zet, zie je een camera’

In minstens tien steden in China kwamen afgelopen weekeinde mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het protest lijkt nu stil te vallen, mede door verregaande technologische surveillance.

Afbeelding

China versoepelt enkele coronabeperkingen na protesten

Na protesten tegen de uiterst strikte coronamaatregelen hebben de Chinese autoriteiten her en der besloten te versoepelen.

Afbeelding

De Joodse staat zit al 75 jaar lang vast in een overgangsfase, maar nu vooral uit desinteresse

Precies 75 jaar geleden legden de Verenigde Naties in Resolutie 181 vast, dat er een Arabische en een Joodse staat in Palestina zouden moeten komen. De tijd tussen dat besluit en het realiseren van die twee staten, zou een overgangstijd zijn.

Afbeelding

Tweede uitstapje Noord-Koreaanse leider met ‘Meest Kostbare’ dochter voedt speculatie opvolging Kim

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft voor de tweede keer zijn tienerdochter Ju Ae in het openbaar laten zien. Haar publieke optreden is een teken dat zij wordt klaargestoomd voor een toekomstige politieke functie.

Afbeelding

Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Daar verloor hij een van zijn beste vrienden en werkte zelf in ondraaglijke hitte. ‘Er is niemand in Qatar die arbeidsmigranten helpt.’