Inwoners mogen tolerantie dan wel zeer belangrijk vinden, toch verdelen religieuze scheidslijnen India

Nieuws
Inwoners van India zeggen tolerantie zeer belangrijk te vinden, maar doen er tegelijkertijd vaak alles aan religieuze scheidslijnen in stand te houden.
Rick Moeliker Rick Moeliker
dinsdag 29 juni 2021 om 16:00 aangepast 10:14
Een kerkdienst in de Indiase stad Ahmedabad.
Een kerkdienst in de Indiase stad Ahmedabad. beeld afp / Sam Panthaky

New Delhi

Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew, dat ruim 30.000 Indiërs voor het onderzoek sprak. In het land wonen ruim 1,3 miljard mensen. Dat zijn er nog iets minder dan in buurland China, maar gezien de groeicijfers is het een kwestie van tijd voor India de meeste inwoners ter wereld heeft. Meer dan tachtig procent van de Indiërs is hindoe. Moslims vormen de grootste minderheid (12,9 procent), op ruime afstand gevolgd door christenen (2,4 procent) en sikhs (1,9 procent). 

Indiërs zelf zien in hun houding tegenover andersgelovigen geen tegenstelling, blijkt uit het rapport. Zo vindt ruim tachtig procent van de bevolking het belangrijk om respectvol naar andersgelovigen te zijn en dit ook als een belangrijk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Jordaniërs protesteren bij de ambassade van Israël in Amman.

Ook Arabische buurlanden zetten in op diplomatieke uitweg voor conflict tussen Israël en Iran

Jordanië en Saoedi-Arabië schoten Israël afgelopen weekeinde te hulp. Dat wil niet zeggen dat deze buurlanden Israël zullen steunen bij een eventueel tegenoffensief. Ze bewandelen liever de weg van de diplomatie.

Israël heeft al een tegenaanval uitgevoerd tegen een gebrouw van Hezbollah, dat zondag vanuit Libanon ruim vijftig raketten op Israël had afgevuurd.

Israël wil een 'pijnlijk antwoord' aan Iran geven dat toch geen grote, regionale oorlog ontketent

De schaduwoorlog tussen Iran en Israël is totaal veranderd, in een vrijwel directe confrontatie. Toch wil Israël geen volledige oorlog ontketenen, al zoekt het wel naar een stevig antwoord.

‘Met deze bepaling wordt gepoogd abortus eendimensionaal te benaderen als mensenrecht.'

Wat verandert er concreet als abortus een Europees mensenrecht wordt? 'Voorbeeld van symboolpolitiek'

Zelfs als abortus in Europa als mensenrecht wordt opgenomen in het Handvest van de Grondrechten zal het in de praktijk weinig tot niets uitwerken, zeggen deskundigen.

Een dertienjarig gevlucht meisje en haar moeder verblijven nu in een opvangkamp. 'Het enige wat ze willen, is terug naar huis.’

De oorlog in Soedan treft kinderen hard. 'Een misbruikt meisje vroeg: wat heb ik fout gedaan?'

Verscheurde gezinnen, misbruik tijdens het vluchten en een toename van genitale verminking: kinderen betalen de hoogste prijs van het conflict in Soedan. ‘Hun toekomst is in een oogwenk weggevaagd.’

In Teheran werden demonstraties gehouden om de 'onverwacht succesvolle' aanval op Israël te vieren.

Israël wil Iran prijs laten betalen 'op gepast moment'

Volgens Benny Gantz, lid van het Israëlische oorlogskabinet, zal Israël ‘Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast zijn’. Dat zei hij zondag bij aanvang van het overleg van het oorlogskabinet.

Het Weda Bay Industrial Park op het dunbevolkte eiland Halmahera is het eerste geïntegreerde industrieterrein voor nikkel ter wereld - van mijn tot Tesla, is het streven.

De nikkelwinning neemt de Molukken over. 'Na iedere regenbui kleurt de rivier bruin en rood'

Indonesië stimuleert de bouw van reusachtige nikkelmijnen en smelters in een poging de mondiale markt voor batterijen en elektrische voertuigen naar zich toe te trekken. Op het eiland Halmahera zijn de gevolgen te zien.