‘Israël is geen rechtsstaat’, vindt de Palestijns-Nederlandse Ieman Abou Rashed

Interview
Ieman Abou Rashed is Palestijns Nederlandse en werkt voor Stichting Israa, die weeskinderen in Gaza helpt. ‘Een Palestijn - moslim of christen - kan prima met een Jood onder één dak wonen. Maar niet met een zionist.’
Remco van Mulligen
vrijdag 21 mei 2021 om 21:43
Vrijdag greep de Israëlische politie opnieuw hard in bij de Al-Aqsamoskee.
Vrijdag greep de Israëlische politie opnieuw hard in bij de Al-Aqsamoskee. beeld afp / Ahmad Gharabli

Leidschendam

Er is een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. Dat maakt voorlopig een einde aan een paar heftige weken voor Palestijnen en Israëliërs. Ieman Abou Rashed, Palestijns-Nederlandse, kent mensen in Gaza en werkt voor Stichting Israa, die weeskinderen in Gaza helpt.

‘Het is je eigen land’, vertelt ze. Ze betreurt dat het moslims, Joden en christenen niet lukt er in vrede samen te leven. ‘Het is het Heilige Land, waar drie geloofsperspectieven samenkomen. Er leven Palestijnse moslims en christenen en er waren ook al Joden voordat de zionisten kwamen.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook studenten in Iran de straat op voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’

Studenten en middelbare scholieren voegen zich bij de aanhoudende protesten in Iran voor ‘Vrouwen, leven, vrijheid’ en tegen het regime van ayatollah Ali Khamenei. De Opperste Leider geeft echter de Verenigde Staten en Israël de schuld van alle onrust.

Afbeelding

Kwasi Kwarteng: nog maar net aangetreden als Britse minister van Financiën en nu al omstreden

Hij gold als veelbelovend intellectueel in de Britse politiek. Maar sinds Kwasi Kwarteng als minister van Financiën een roekeloos belastingplan presenteerde, wordt hij schertsend ‘Kamikwazi’ genoemd. Wie is deze zielsverwant van premier Liz Truss?

Afbeelding

Saudi-Arabië houdt Aziatische Winterspelen in nieuwe woestijnstad

Saudi-Arabië is de gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Het land in het Midden-Oosten ontwikkelt voor zo’ n 500 miljard euro een futuristische stad in de woestijn waar de nieuwste technische snufjes worden toegepast.

Afbeelding

In Pakistan dreigen duizenden ondervoede baby’s en uitgeputte moeders te sterven. ‘Er komt maar geen einde aan de ramp’

Nog steeds is niet meer dan dertig procent van de 33 miljoen slachtoffers in het Pakistaanse overstromingsgebied bereikt. Artsen en hulpverleners luiden de noodklok: dagelijks overlijden er pasgeboren baby’s.

Afbeelding

Opnieuw staat een ingewijde van Macron ter discussie, dit keer wordt zijn stafchef verdacht van fraude

Alexis Kohler, de belangrijkste adviseur van de Franse president Macron, wordt verdacht van fraude. Franse justitie doet onderzoek naar het voortrekken van Kohlers transportbedrijf door de Franse overheid.

Afbeelding

Voetbal in Indonesië is niet zachtzinnig, maar het is alles wat de supporters hebben

In de Indonesische voetbalwereld zijn supportersclubs legers, die korte metten maken met tegenstanders. In die context ontstaat zaterdag de ramp in Malang. ‘Meestal gaat het goed. Tot die ene keer.’