Duitsland beperkt gebruik AstraZeneca

Nieuws
anp
woensdag 31 maart 2021 om 03:00

Berlijn

Duitsland beperkt het gebruik van het AstraZeneca-vaccin tot 60-plussers na ‘zeldzame, maar zeer ernstige bijwerkingen'. De Duitse autoriteiten hebben dit besloten in een spoedberaad na een gelijkluidend advies van de Duitse vaccinatiecommissie. Onder de 60 jaar kan het alleen nog als een arts dat specifiek goedkeurt en na een persoonlijke analyse van de risico's. Duitse media spreken over een ramp voor het vertrouwen in het Brits-Zweedse middel. Het gebruik was al onderbroken geweest na meldingen over gezondheidsproblemen en sterfgevallen na een AstraZeneca-vaccinatie. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Xi en Poetin bij hun topontmoeting in Moskou: wij banen de weg voor de wereld

Na een jaar oorlog tegen Oekraïne en een aanklacht van het Strafhof tegen Poetin is de Chinese president Xi Jinping op bezoek bij zijn vriend in Moskou. Samen zullen ze de wereld de weg wijzen, is Xi's boodschap.

Afbeelding

Franse regering overleeft motie van wantrouwen, maar de pensioenonrust is zeker niet voorbij

De Franse regering heeft maandag een motie van wantrouwen overleefd. Toch verstommen de protesten tegen de pensioenhervorming allerminst: komende donderdag staat opnieuw een landelijke stakingsdag gepland.

Afbeelding

Zuid-Afrika onrustig vanwege protesten, energiecrisis en dubbele moord anti-corruptie onderzoekers

Zuid-Afrika is in de ban van protesten, de energiecrisis en stijgende voedselprijzen. Zuid-Afrikanen zijn bang dat de rellen van juni 2021 - waarbij in sommige steden een aantal dagen anarchie heerste - zich herhalen.

Afbeelding

BBB gaat Europa in en lonkt naar een plek onder de christendemocratische paraplu

BBB gaat volgend jaar meedoen aan de Europese verkiezingen. Bij welke fractie in het Europees parlement sluit de BoerBurgerBeweging zich dan aan? De christendemocratische EVP, met het CDA als lid, maakt veel kans.

Afbeelding

Trump voorspelt zijn eigen arrestatie en wil dat zijn aanhang komt vechten

Donald Trump heeft zaterdagochtend zijn volgelingen opgeroepen voor hem te komen vechten. Op zijn eigen platform Truth Social schrijft hij: ‘Protesteer! Pak ons land terug!'

Afbeelding

Recordoogst graan brengt Zimbabwe dichter bij de vurig gewenste zelfvoorziening

Met de oorlog in Oekraïne als wake-upcall besloot Zimbabwe meer werk te maken van de eigen graanproductie - meer dan de helft kwam uit Rusland en Oekraïne. En zie nu: nooit eerder was de graanoogst er zo groot als vorig jaar.