Luister naar

Airbnb wil hulpverleners en gedupeerden van rampen onderdak verlenen

Nieuws
Airbnb wil met de – op maandag opgerichte – stichting Airbnb.org haar uitgebreide netwerk inzetten om hulporganisaties te ondersteunen met gratis of afgeprijsde woonruimte voor hulpverleners en gedupeerden van natuurrampen en de pandemie.
Annegina Randewijk
donderdag 10 december 2020 om 03:01 aangepast 08:29
Airbnb heeft een wereldwijd onlinenetwerk met vier miljoen verhuurders in honderdduizend steden.
Airbnb heeft een wereldwijd onlinenetwerk met vier miljoen verhuurders in honderdduizend steden. beeld Lionel Bonaventure / afp

San Francisco

De huisverhuurgigant beschikt over een wereldwijd netwerk van miljoenen huiseigenaren. Zij verhuren een gedeelte van hun woonhuis via het online Airbnb-platform.

Tijdens de bosbranden in Californië en Australië verleende Airbnb al hulp aan gedupeerden door hen op te vangen in huizen van hun leden. De (woning)nood tijdens de coronapandemie, van zorgmedewerkers die niet veilig in quarantaine kunnen gaan in hun eigen woning, is de reden om een opzichzelfstaande stichting op te richten die financieel ondersteund wordt door het miljardenbedrijf. Maar de stichting denkt bijvoorbeeld ook aan de hulpverleners – van over de hele wereld – die binnenkort het land door moeten reizen om te vaccineren. Zij krijgen de mogelijkheid om met korting of zelfs kosteloos een huis te huren, waar zij ook moeten werken in de wereld.

‘Hulpverleningsorganisaties en gasten vinden ons huizenaanbod aantrekkelijk vanwege de huiselijkheid. Bij de meeste verhuuraccommodaties hebben de huurders het huis voor zichzelf en toegang tot een keuken’, vertelt directeur van de stichting Airbnb.org Katherine Woo tegen de Thomson Reuters Foundation. Daarnaast heeft Airbnb een wereldwijd onlinenetwerk met vier miljoen verhuurders in honderdduizend steden waardoor ze op veel verschillende plekken hulp kunnen bieden.

Airbnb bestaat sinds 2008 en gaat vandaag naar de beurs. Begin dit jaar werd het bedrijf nog hard geraakt door de pandemie, maar de markt trekt weer aan doordat mensen dicht bij huis vakantie vieren. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geen miniflesjes shampoo meer op de hotelkamer: Europa gaat groot aantal verpakkingen verbieden

De Europese Commissie wil met duurzame en minder verpakkingen de groeiende afvalstroom indammen. Miniflesjes shampoo en bodylotion in hotels worden verboden, koffiecapsules en stickers op fruit moeten afbreekbaar zijn en online bestelde producten dienen efficiënter ingepak..

Afbeelding

Beijing breekt verzet met technologische controle: ‘Bij iedere stap die je zet, zie je een camera’

In minstens tien steden in China kwamen afgelopen weekeinde mensen op straat om te protesteren tegen het zerocovidbeleid. Het protest lijkt nu stil te vallen, mede door verregaande technologische surveillance.

Afbeelding

China versoepelt enkele coronabeperkingen na protesten

Na protesten tegen de uiterst strikte coronamaatregelen hebben de Chinese autoriteiten her en der besloten te versoepelen.

Afbeelding

De Joodse staat zit al 75 jaar lang vast in een overgangsfase, maar nu vooral uit desinteresse

Precies 75 jaar geleden legden de Verenigde Naties in Resolutie 181 vast, dat er een Arabische en een Joodse staat in Palestina zouden moeten komen. De tijd tussen dat besluit en het realiseren van die twee staten, zou een overgangstijd zijn.

Afbeelding

Tweede uitstapje Noord-Koreaanse leider met ‘Meest Kostbare’ dochter voedt speculatie opvolging Kim

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft voor de tweede keer zijn tienerdochter Ju Ae in het openbaar laten zien. Haar publieke optreden is een teken dat zij wordt klaargestoomd voor een toekomstige politieke functie.

Afbeelding

Kumar Magar werkte met 55 graden in de zon in Qatar. ‘Ik hoorde continu het geluid van ambulances’

Met hoge verwachting vertrok Kumar Magar (27) vier jaar geleden naar Qatar. Daar verloor hij een van zijn beste vrienden en werkte zelf in ondraaglijke hitte. ‘Er is niemand in Qatar die arbeidsmigranten helpt.’