Waarom vrouwen van wolven houden

Boeken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De wolf lijkt zich te vestigen in Nederland, Drenthe heeft de primeur. Dus moeten we oppassen. Niet zozeer voor de schapen, maar voor de mensen. Een wolf zorgt namelijk voor man-vrouwconflicten. Tijd om wat wolvenwijsheid op te doen. De wolf lijkt zich te vestigen in Nederland, Drenthe heeft de primeur. Dus moeten we oppassen. Niet zozeer voor de schapen, maar voor de mensen. Een wolf zorgt namelijk voor man-vrouwconflicten. Tijd om wat wolvenwijsheid op te doen.

Elli Radinger was advocate, maar ze gooide haar leven radicaal om. Ze ging veldonderzoek doen naar de wolf. In Amerika, Yellowstone Park vooral, waar een heel aantal wolvenroedels leeft. En ze ging prachtige, beeldende verhalen schrijven over wolven. Haar boek De wijsheid van wolven is nu in het Nederlands verschenen.

Dat komt mooi uit, want Staatsbosbeheer heeft beelden uit Drenthe vrijgegeven die voor geen misverstand vatbaar zijn: er scharrelt een wolf door het Drents-Friese Wold, en dat doet hij al sinds maart. Hij gedraagt zich anders dan de andere wolven die door Nederland trokken: hij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?