Oude theologen wijzen je de weg in het stemhokje

Boeken
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als twintiger is het voor mij de normaalste zaak van de wereld om online nieuwe mensen te ontmoeten. Zo heb ik mijn vriendin leren kennen en ook de Britse auteur en apologeet Gilbert Keith Chesterton. Zijn er nog – jonge – dominees die de hervormde theoloog Arnold van Ruler lezen? Ik besloot voorzichtig eens te informeren in mijn netwerk. Het blijkt nogal tegen te vallen. Zowel de Britse apologeet Gilbert Keith Chesterton als de Nederlands-hervormde theoloog Arnold van Ruler heeft jonge mensen best iets te zeggen, ontdekken twee recensenten bij het lezen van heruitgaven.

Hij kwam mijn leven binnen middels een tweet. Het Twitteraccount @CGKdaily slingert dagelijks een wijsheid van Chesterton de wereld in, zolang deze binnen 140 tekens past natuurlijk. Overdenksnacks, veelvuldig geretweet door de 25.000 volgers van Chestertons digitale geest.

Het is een bewijs dat het oeuvre van Chesterton – overleden in 1936 – hoewel grotendeels meer dan honderd jaar oud, vandaag de dag nog steeds relevant is. Uitgeverij Kok denkt daar blijkbaar net zo over, want zij besloot onlangs Orthodoxie – Chestertons meest bekende werk uit 1908 – opnieuw uit te brengen.

Ik snap Kok w …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?