Literatuur: moet je God liefhebben boven alles?

Boeken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Rikki Holmaat, hoogleraar International Non-Discrimination Law bij het Europa Instituut van Universiteit Leiden, won in 1995 als Marie de Meister een verhalenwedstrijd van literair tijdschrift De Gids. Ze schreef daarna onder haar eigen naam een verhalenbundel en twee romans. Nu wisselt ze van uitgever en publiceert De stilte van Thé opnieuw onder het pseudoniem Marie de Meister. Het katholicisme is een terugkerend onderwerp in haar werk.

Veertiger Sophie Keller is als politiek tv-commentator een bekende Nederlander en heeft een tegenover gevonden in Baauwe Brouwer, hoogste functionaris in Nederland op het gebied van de mensenrechten.

Sophie heeft een succes van haar leven gemaakt, maar al snel blijkt dat succes een wankele basis te hebben. Sophie moet een reportage maken over een vrouw die is grootgebracht door nonnen in een kindertehuis. De vrouw worstelt met het zwijgen van de nonnen. Waarom vertellen ze haar niet wie haar vader is? En waarom stond haar moeder haar af? De vrouw stelt vragen die Sophie zorgvuldig heeft wegges …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?