Jona en Nineve geen ver-van-mijn-bedshow

Denk niet te gemakkelijk negatief over J­ona’s hardnekkigheid, adviseert Tim Keller. Boeken
Denk niet te gemakkelijk negatief over J­ona’s hardnekkigheid, adviseert Tim Keller. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wat is belangrijker voor jou: dat je Nederlander bent, blank en deel uitmaakt van de westerse beschaving, of dat je christen bent? Het laatste natuurlijk, zeg je als gelovige. Zeker weten? Maar als je nationale gevoelens er in de praktijk nu eens toe leiden dat je mensen met een andere achtergrond en opvattingen in feite buitensluit of zelfs uitbuit? Houd je dan toch niet meer van je eigen volk dan van God?

Natuurlijk mag je best vaderlandslievend zijn en dankbaar voor hier geldende geestelijke vrijheden en burgerrechten. Maar als het denken in termen van ‘wij’ tegenover ‘zij’ de rode draad in je leven is geworden, verschil je niet zo heel veel van Jona.

Jona? Dat was toch die profeet die drie etmalen in de buik van een grote vis zat? Inderdaad, zegt Tim Keller, maar laat je alsjeblieft niet afleiden door die vis. In mijn bijbel beslaat het profetenboekje Jona slechts drie bladzijden. Maar de New Yorkse voorganger heeft er nu een 250 bladzijden tellend boek over geschreven. Het wonder van die vi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?