Eggers en de loden bal van de waarheid

Eggers vertelt het verhaal van Mokhtar Alkhanshali, een man met een missie. Hij wil Jemen weer op de kaart zetten als koffieland. En, niet onbelangrijk: Mokhtar wil verbetering brengen in de situatie van de Jemenitische koffieboeren. Boeken
Eggers vertelt het verhaal van Mokhtar Alkhanshali, een man met een missie. Hij wil Jemen weer op de kaart zetten als koffieland. En, niet onbelangrijk: Mokhtar wil verbetering brengen in de situatie van de Jemenitische koffieboeren. | beeld ap / Joaquin Sarmiento
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De succesvolle Amerikaanse schrijver Dave Eggers is terug met een waargebeurd verhaal, over een jonge Jemenitische Amerikaan die de koffie uit Jemen weer op de kaart wil zetten. Eggers toont zich opnieuw de sociaal bewogen activist.

Dave Eggers (47) behoort al ruim tien jaar tot de invloedrijkste Amerikaanse auteurs. Hij debuteerde in 2000, nog maar dertig jaar, met een verhaal over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit werd een groot succes, zowel bij lezers als critici. Eggers’ naam was onmiddellijk gevestigd.

In de afgelopen achttien jaar schreef de Amerikaan een imposant oeuvre bijeen waar menig auteur in zijn hele leven niet toe komt. Dave Eggers is een merk geworden. Niet alleen een schrijver, maar ook een activist.

In zijn …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?