Verkeer ontregeld

RIJSWIJK - De ochtendspits van de dinsdag na Pasen gaat met 888 kilometer de geschiedenis in als de op een na drukste spits aller tijden. Sneeuw- en hagelbuien zorgden voor gladde wegen en veel ongevallen. Opvallend weinig mensen raakten gewond. Er was vooral veel materiële schade.
De drukste spits ooit blijft die van 8 februari 1999. Toen stond er s ochtends 975 kilometer file door sneeuwval en gekantelde vrachtwagens.
Het Verbond van Verzekeraars vermoedt dat verzekeraars door de gladheid van dinsdag naar schatting 1,5 miljoen euro extra moeten uitkeren vanwege blikschade. Vergeleken met een normale werkdag in maart komt dat neer op een toename van 20 procent. De Verzekeraarshulpdienst moest extra personeel inzetten om de vele honderden schademeldingen te kunnen verwerken. De lange files van dinsdagochtend zorgen volgens verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland voor een schadepost van een dikke 10 miljoen euro. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moest honderden ri …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?