Kampen Tbilisi zitten vol

TBILISI - Te voet en met bussen komen vluchtelingen uit Zuid-Ossetië en Gori aan in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Ze zijn op zoek naar een veilig plekje in een van de 278 vluchtelingenkampen aldaar. ,,Maar alles zit vol, zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, vanuit Tbilisi.
Zelfs zwangere vrouwen en kleine kinderen worden met de bus van kamp naar kamp gebracht om te kijken of er toch nog ergens een plekje vrij is.
De Stichting Vluchteling onderzoekt ter plaatse hoeveel vluchtelingen er zijn en welke hulp het hardst nodig is. Ruim een week geleden laaide het gewapende conflict tussen Rusland en Georgië op in de Georgische provincie Zuid-Ossetië. Het geweld breidde zich uit naar andere gebieden, zoals de plaats Gori. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr zijn er zeker 120.000 mensen op de vlucht geslagen. In Tbilisi alleen al staan er volgens Ceelen 60.000 mensen geregistreerd als vluchteling. Zaterdag bezocht de Stichting Vluchteling drie opvangplaatsen in en om de hoofdstad. ,,Mense …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?