Doden door aanslag FARC

BOGOTA - Zeker zeven mensen zijn in Colombia omgekomen door een bomaanslag van de guerrillabeweging FARC. Circa vijftig mensen raakten gewond, hebben de autoriteiten vrijdag gemeld. De bom ontplofte donderdagavond (lokale tijd) in de noordwestelijke plaats Ituango tijdens lokale festiviteiten. Vanwege de festiviteiten waren er veel mensen op de been. De ontploffing vond plaats bij een voetgangersoversteekplaats. De gouverneur van het departement Antioquia liet weten dat een lokaal FARC-lid is aangehouden, bijgenaamd \'de papegaai\'. Hij zou de bom hebben geplaatst en die op afstand via een mobiele telefoon hebben laten ontploffen.

Circa vijftig mensen raakten gewond, hebben de autoriteiten vrijdag gemeld. De bom ontplofte donderdagavond (lokale tijd) in de noordwestelijke plaats Ituango tijdens lokale festiviteiten. Vanwege de festiviteiten waren er veel mensen op de been. De ontploffing vond plaats bij een voetgangersoversteekplaats.

De gouverneur van het departement Antioquia liet weten dat een lokaal FARC-lid is aangehouden, bijgenaamd 'de papegaai'. Hij zou de bom hebben geplaatst en die op afstand via een mobiele telefoon hebben laten ontploffen.

Dit is 48% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?