Arrestante stierf natuurlijke dood

AMSTERDAM - De 51-jarige vrouw die zaterdagavond overleed in een politiecel in Amsterdam, is waarschijnlijk een natuurlijke dood gestorven. Van fysiek geweld was geen sprake. Dat is de voorlopige conclusie van het onderzoek naar de oorzaak van haar overlijden, maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekend.
Het lichaam van de vrouw vertoont geen sporen van geweld. Ook uit verhoren van een aantal bewakers zijn geen opvallende zaken naar voren gekomen, aldus de zegsman.
De politie pakte de vrouw donderdagavond op omdat ze nog boetes had openstaan. Zaterdagavond rond kwart over zes kreeg ze nog een maaltijd in haar cel in het hoofdbureau van de politie aan de Marnixstraat. Tijdens een reguliere controle twee uur later bleek ze te zijn overleden. De arrestante lag dood in een slaaphouding.
De vrouw was een bekende van de politie. Ze had geen vaste woon- of verblijfplaats, maar was geen drugsverslaafde. De rijksrecherche onderzoekt de zaak in opdracht van het OM. Het forensisch onderzoek wordt gedaan door de politie in de regio Utrecht.

Het lichaam van de vrouw vertoont geen sporen van geweld. Ook uit verhoren van een aantal bewakers zijn geen opvallende zaken naar voren gekomen, aldus de zegsman.De politie pakte de vrouw donderdagavond op omdat ze nog boetes had openstaan. Zaterdagavond rond kwart over zes kreeg ze nog een maaltijd in haar cel in het hoofdbureau van de politie aan de Marnixstraat. Tijdens een reguliere controle twee uur later bleek ze te zijn overleden. De arrestante lag dood in een slaaphouding. De vrouw was een bekende van de politie. Ze had geen vaste woon- of verblijfplaats, maar was geen drugsver …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?