4 februari 2020 om 17:12
Luister naar

Psst: Hoezo zou je meedoen aan een datingshow op televisie

Hoezo zou je meedoen aan een datingshow op televisie? Laten merken dat je iemand leuk vindt, de onhandige grapjes, een eerste aanraking - dat is al ingewikkeld genoeg, laat staan als je weet dat er een paar (honderd)duizend Nederlanders meekijken. En die gaan los op Twitter (‘Iew!’, ‘zielig …’, ‘een halve man!’) of ze zitten je thuis op de bank uit te lachen.

Alles al geprobeerd, teleurstellende ervaringen, wie niet waagt die wint niet, zoiets moet het zijn. Mij lukt het niet; laat een onzichtbare hand nu maar iemand op mijn pad brengen. Want zo gaat het ook weer in Lang leve de liefde op SBS6. Een koppel - dat op basis van interesses en voorkeuren is ‘gematcht’ - brengt 24 uur samen door in een luxe villa, tot vijf dagen als ze dat zien zitten. Voor de kijker is het smullen. Meteen bij binnenkomst voorspellen of het wat gaat worden. Je ergeren, generen of meeleven. Luidkeels adviezen roepen. Dit is wel serieus. Geen versiertrucs voor één nacht. De tijd stelt deze vrijgezellen voor de vraag of ze echt graag bij elkaar zijn.

Of - dat kan ook nog - het zijn acteurs die de het onzekere meisje of de hebberige man spelen in een lange reclamespot voor meubel-, dekbedden- en keukenwinkels. Let op, een nieuwe keuken mét zo’n inbouwkoffiemachine, dat wilt u binnenkort. Kost wel € 1599, voor je er erg in hebt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
.

Ik had nooit eerder een man horen zeggen dat hij feminist is

'Ik was zélf in het stereotype getrapt van de brutale meid die haar neus ophaalt voor alles wat mannen in machtsposities zeggen', schrijft Lysanne van de Kamp. En dat terwijl ze zich altijd zo ergerde aan dat stereotype.

Feniks de la Fosse

'Zijn ex regeert ons huishouden, ik kan er niet meer tegen.' Hoe kan dit worden opgelost?

‘Ik heb het nodig dat je me geruststelt’, zegt een vrouw tegen haar partner in de praktijk van relatiecoach Feniks de la Fosse tegen. ‘Ik ben gewoon onzeker en heb het nodig om te horen dat ik nummer één ben.’

Wim Dekker is lector informele netwerken en laatmoderniteit aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Het gepest van Wilders mag niet gewoon zijn. Timmermans heeft hulp van andere Kamerleden nodig

Wim Dekker hoopt dat het fatsoenlijke deel van de Kamer niet in debat gaat over wat fatsoen is, maar soeverein afstand neemt van onfatsoen. En hij vraagt om gebed voor Frans Timmermans.

Zo sensationeel is dat boek van David de Vos niet, al suggereert hij het graag

Evangelisch prediker David de Vos prijst zijn verhaal aan als ‘het meest gedurfde en ongefilterde boek over de christelijke wereld dat je gaat lezen’. Verkooppraat, volgens Reina Wiskerke.

Kelly Keasberry is theoloog en pastoraal medewerker bij ziekenhuis AZ Monica in Deurne en Antwerpen.

Ambtenaren, managers, artsen of docenten: grijp eens wat vaker naar de gieter

Voor mij als ziekenhuispastor was het uitsterfbeleid niet om aan te zien, schrijft Kelly Keasberry. Na werktijd besloot ik tot een reddingsoperatie. Gewapend met een gietertje, een schaar en een emmer van de schoonmaker.

Anita Zeldenrust is ouder van een gezinshuis voor kinderen die (soms tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.

Stilte kan confronterend zijn. Als de geluiden van buiten verstommen, gaat je binnenwereld aan de gang

Stilte kan confronterend zijn. Als de geluiden van buiten zijn verstomd, gaat je binnenwereld aan de gang. Het is mij lang gelukt dat uit de weg te gaan, schrijft Anita Zeldenrust. Drukte is een statussymbool.

nd

In Amsterdam zit een witte duif klem. Hoe kan ik de vogel nog redden? Klimmend, via de regenpijp?

Wat doe je als je ziet dat er een vogel verstrikt is geraakt in een net? Op één-hoog? Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren. Maar er is toch hoop.

George Harinck is rector magnificus aan de Theologische Universiteit Utrecht.

Laat kinderen weer sleutelteksten uit de Bijbel, de geschiedenis en de literatuur uit het hoofd leren

Het is ronduit zonde dat we tegenwoordig bijna niets meer uit ons hoofd leren. Want wat je niet bezit, kun je jezelf niet herinneren. Zorg daarom voor een goed gevulde binnenkamer, stelt George Harinck.

Hans Werkman

Bezwijkt in christelijke gedichten de poëzie 'onder de last van de boodschap'?

Lieddichter Ad de Besten was een meelevend christen, maar christelijke poëzie, moest dat zonodig? Hij las het werk van enkele christelijke dichters en constateerde dat dit wantrouwen geen nieuw voedsel heeft gevonden.