Geen grotere drukte in trein naar Amsterdam

Nieuws
De troonswisseling heeft tot nu toe in Amsterdam niet voor grotere aantallen treinreizigers gezorgd dan op een normale Koninginnedag. Tot ongeveer 15.00 uur zijn 180 duizend reizigers naar Amsterdamse stations gebracht. De NS had op grotere aantallen gerekend.
NOVUM
dinsdag 30 april 2013 om 16:30

Naar het station dat het dichtst bij de Dam ligt, Amsterdam Centraal, reisden 132 duizend reizigers. Op Amsterdam Zuid kwamen 48 duizend reizigers aan. Vanaf dat station zijn de festiviteiten op het Museumplein goed te bereiken.

Volgens de NS reizen er nog steeds mensen met de trein naar Amsterdam. Veel festiviteiten vinden dan ook in de avond plaats, zoals het Koningsbal op het Museumplein en de Koningsvaart over het IJ. De eerste mensen vertrekken echter ook al.

In Eindhoven, waar traditioneel na Amsterdam op Koninginnedag de meeste reizigers naartoe gaan, zijn ook niet meer of minder mensen aangekomen dan op een normale 30 april. In Utrecht, waar de 24 uursvrijmarkt op zijn einde loopt, is het volgens een woordvoerder gezellig druk op het station, maar loopt het naar behoren.

In de rest van het land zijn ook geen bijzonderheden te melden. De NS rijdt sinds maandagavond met een speciale Oranjedienstregeling. Reizigers wordt aangeraden om voor aanvang de reisplanner te raadplegen. Een treintje eerder nemen kan nooit kwaad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in Stedin

De provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in netbeheerder Stedin om de problemen op het elektriciteitsnet aan te pakken. De aandeelhouders van Stedin zijn deze week akkoord gegaan met toetreding van de provincie als aandeelhouder.

Afbeelding

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs.

Afbeelding

Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn..

Afbeelding

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd.

Afbeelding

Kamer wil snel debat over Russisch geld naar Nederlandse politici

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om in debat te gaan over Russische geldstromen naar Nederlandse politici.

Afbeelding

Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL).