Uitzonderlijk zachte eerste kerstdag

Nieuws
Deze eerste kerstdag is een van de warmste ooit. In De Bilt werd een temperatuur van 10,4 graden gemeten. Als het een tiende graad warmer was dan zou dinsdag in de top tien van warmste eerste kersdagen ooit terecht zijn gekomen. Dat zegt een woordvoerder van weeronline.nl.
NOVUM
dinsdag 25 december 2012 om 15:45

Deze december gaat hoogstwaarschijnlijk de boeken in als een van de vijf natste decembers ooit. Maandag was er al gemiddeld 95 millimeter gevallen, maar daar is s nachts flink wat bijgekomen.

Ook dinsdagmiddag kunnen er nog buiten vallen. Woensdag trekt de regen in de loop van de ochtend het land uit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brand Amersfoort dreigt over te slaan naar hoofdkantoor Babboe

Een brand in Amersfoort die dinsdagochtend begon, dreigt over te slaan naar het naastgelegen hoofdkantoor van bakfietsenproducent Babboe. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat de brandweer dit uit alle macht probeert te voorkomen.

Afbeelding

Hoogste temperatuur ooit gemeten in Mexico-Stad

In Mexico-Stad is een meer dan 25 jaar oud temperatuurrecord gebroken. Op maandag werd in de Mexicaanse hoofdstad een temperatuur van 34,2 graden gemeten op het weerstation van Tacubaya. Het vorige record stond op 33,9 graden en werd op 9 mei 1998 gemeten.

Afbeelding

OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

Afbeelding

Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

Afbeelding

VK komt met wetgeving tegen seksuele deepfakes

De Britse regering gaat het maken van seksuele deepfakes criminaliseren. Het wordt strafbaar om zo'n expliciete digitale kopie van een persoon te maken zonder dat die toestemming heeft gegeven.

Afbeelding

Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden.