Luister naar

Profuse verder met SSA Global/Baan

Nieuws
BARNEVELD/VEENENDAAL - SSA Global en Profuse gaan een strategisch partnerschap aan. Het Veenendaalse Profuse gaat zich hierdoor nog sterker richten op de verkoop en implementatie van Baan-software in de Benelux.
van onze redactie economie
vrijdag 20 februari 2004 om 23:28

Volgende maand stappen circa veertig consultants over van SSA Global (Barneveld) naar Profuse. Daarmee komt het aantal Baan-specialisten bij de onderneming in Veenendaal op meer dan 200.

Profuse werkt al sinds 1991 met Baan-software.

De intensivering van de samenwerking tussen SSA/Baan en Profuse is opmerkelijk, omdat ruim een jaar geleden Profuse een samenwerkingsverband aanging met de Vanenburg Groep van voormalig Baan-eigenaar Jan Baan. Binnen deze groep is de zogenoemde Cordys-software ontwikkeld, een product dat wordt gezien als concurrent voor de Baan-software, omdat het verder gaat dan laatstgenoemde software. De afspraak die in november 2002 is gemaakt, behelste dat Profuse het door Vanenburg ontwikkelde Cordys op de markt gaat brengen.

SSA/Baan-topman G. Cooksley zei vorig jaar problemen te hebben met partners zoals Profuse, die ook 'conflicterende' producten verkopen. Of de nieuwe deal tussen beide bedrijven betekent dat Profuse stopt met de verkoop en implementatie van Cordys, was gisteren niet duidelijk.

SSA Global (lees: Baan) en Profuse zijn al meer dan tien jaar actief op de Belgische en Luxemburgse markt. Bij de afspraak van gisteren hoort dat beide bedrijven samen in België een nieuw kantoor gaan openen.

De vakorganisaties RMU, GMV, CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten hebben overeenstemming bereikt met de directies van SSA Global en Profuse over een principe-akkoord Sociaal Protocol, inclusief werkgelegenheidsgarantie en een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket voor de circa veertig mensen die nu overgaan van SSA Global naar Profuse.

De RMU is tevreden over het resultaat. Onderhandelaar C. Baggerman: ,,Cruciaal in dit soort processen is dat enerzijds de continuïteit van SSA Global en Profuse voor ogen wordt gehouden, maar dat anderzijds de belangen van de medewerkers op een sociaal rechtvaardige wijze behartigd worden'', aldus Chris Baggerman namens de leden van de RMU.

Benelux-klanten van SSA Global en Profuse profiteren van dit partnership doordat ze kunnen beschikken over een combinatie van superieure producten en een uitgebreid dienstenpakket.

Op basis van deze overeenkomst zal SSA Global verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, verkoop en support van de SSA Baan product line. Profuse wordt de enige Preferred Supplier van alle dienstverlening voor de SSA Baan product line in de Benelux en richt zich op de implementatie, optimalisatie, training en support van deze producten.

Er zal blijvend geïnvesteerd worden in bestaande productlijnen en nieuwe producten, diensten en add-ons.

Het nieuwe partnership volgt op de aankondiging van SSA Global in oktober 2003 om alle partnercontracten met Baan te herzien en om te vormen naar een win-win-situatie voor klanten.

SSA Global zal de bouwbranche als nieuwe kernmarkt voor de Benelux en Central Europe gaan ontwikkelen en maakt daarbij gebruik van de meer dan dertien jaar ervaring die Profuse in deze sector heeft opgedaan.

Ron van den Broek, General Manager SSA Global in de Benelux, zegt: ,,Dit nieuwe strategische partnership is goed nieuws voor onze gezamenlijke klanten. We kunnen dankzij deze stap meer waarde toevoegen aan de activiteiten van onze klanten door ons scherper te richten op onze kerncompetenties. Ook daarom is dit partnership een logische stap naar moving forward faster.''

Willem de Potter, Algemeen Directeur bij Profuse, zegt: ,,Wij kunnen ons nu richten op het maximaliseren van ons dienstenaanbod, terwijl we onze schaalgrootte en professionele vaardigheden kunnen uitbreiden met de beste specialisten in de Benelux-markt. We zijn blij met dit partnership, omdat onze klanten ervan zullen profiteren. Zij zijn nu zeker van continuïteit en van een optimale bescherming van bestaande en nieuwe investeringen in hun ERP-systemen.''

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het is niet per se moeilijk om zonder makelaar een huis te kopen of verkopen, zegt Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis.

Zonder makelaar een huis (ver)kopen: hoe doe je dat? 'Een makelaar is geen tovenaar'

Een huis kopen of verkopen zonder makelaar scheelt kosten. Maar het vraagt ook meer van kopers en verkopers. Hoe pak je dat aan en waar moet je op letten?

Algemeen directeur en medeoprichter van Roetz Tiemen ter Hoeven in de werkplaats in Amsterdam-Noord waar de sociale onderneming op duurzame wijze fietsen een tweede leven biedt.

Roetz bouwt hippe nieuwe fietsen door onderdelen te 'oogsten' van wegroestende wrakken

Waar veel oude of kapotte fietsen een lot op de schroothoop beschoren is, krijgen deze bij Roetz een nieuw leven. Zo repareert de sociale onderneming onder andere ov-fietsen van NS, met ‘geoogste’ onderdelen uit andere rijwielen.

Tjerk 't Lam en zijn vrouw Lydia in Plus-filiaal Bieshof in Dordrecht. Aanstaande maandag krijgt de winkel een nieuwe eigenaar. Zonder koopzondag ziet de ondernemer geen perspectief op lange termijn.

Tjerk stopt met zijn supermarkt, omdat hij niet op zondag open wil. 'Alles jaagt steeds meer door'

De christelijke ondernemer Tjerk ‘t Lam uit Dordrecht ziet geen toekomst meer voor zijn supermarkt zonder open te gaan op koopzondagen. Daarom stopt hij. Principieel was dat geen lastig besluit, zegt hij, maar emotioneel wel.

Gedupeerden met protestborden demonstreren op het terrein van verzekeraar Achmea. ‘Terugkijkend had klanten niet zo veel leed toegebracht mogen worden.’

De woekerpolis was het grootste financiële schandaal ooit. Kan zoiets weer gebeuren?

Met de laatste grote schikkingen in zicht, loopt de woekerpolisaffaire na dertig jaar ten einde. Hoe kon het ‘grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis’ zo ontsporen? En kan het weer gebeuren?

De architecten van Bureau B+B houden zich bezig met stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Het Nederlandse landschap vraagt veel: duurzaam, klimaatbestendig én natuurinclusief

In een land dat worstelt met ruimtegebrek en klimaatverandering zijn de uitdagingen voor landschapsarchitecten veel complexer geworden. Bureau B+B legt de lat extra hoog. 'Als het werk af is, is het nog niet af.'

Bedrijfsterrein van chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven.

Kabinet probeert uit alle macht de chipindustrie in Nederland te houden

Het demissionaire kabinet loopt zich het vuur uit de sloffen om de Nederlandse chipindustrie comfort te bieden. ASMI, NXP en paradepaard ASML dreigen namelijk hun koffers te pakken.