Luister naar

E.A. de Boer benoemd als talendocent

Nieuws
ZWOLLE - Dr. E.A. de Boer (50) is benoemd tot universitair docent klassieke talen aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in Kampen. Zijn benoeming is gistermiddag in een besloten zitting goedgekeurd door de generale synode, bijeen in Zwolle.
van onze redactie kerk
vrijdag 4 april 2008 om 21:13
E.A. de Boer benoemd als talendocent
E.A. de Boer benoemd als talendocent

De docenten in Kampen en de colleges van bestuur en van toezicht hadden De Boer, nu nog predikant in Zeist, voorgedragen.

Oud-synodevoorzitter Erik de Boer is geen classicus, maar heeft als theoloog laten zien zeer deskundig te zijn in het hanteren van Latijn en Grieks, verklaarde synodevoorzitter ds. A. de Snoo na de benoeming.

De Boer gaat vooral doceren aan studenten in de beginfase van hun studie. Zij krijgen onderwijs in nieuwtestamentisch Grieks, hellenistisch en oud-christelijk Grieks en oud-christelijk Latijn. Daarnaast gaat De Boer onderzoek doen in de patristiek, de geschiedenis van de vroege kerk en de kerkvaders.

De Boer, voormalig eindredacteur van kerkblad De Reformatie , treedt als docent aan per 1 mei. Hij volgt mw. J.J. Oosterhuis-den Otter op, die drie jaar geleden aantrad in Kampen en aan de christelijk-gereformeerde universiteit in Apeldoorn. Zij kon haar werk aan beide opleidingen niet goed combineren.

V&243;&243;r Zeist (sinds 2000) was De Boer predikant in Amsterdam, Pretoria (Zuid-Afrika) en Krimpen aan den IJssel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Christophe Vekeman: 'Mensen reageren met ongeloof op mijn geloof. Sommigen doen schamper over het christelijk geloof, alsof het geen wereldreligie is maar een psychische afwijking.'

De Belgische schrijver Christophe Vekeman zocht 30 jaar naar God. Nu noemt hij zich een christen

De Belgische auteur Christophe Vekeman was niet op zoek naar troost of zingeving, maar naar waarheid. Na een lange reis noemt hij zich nu christen. ‘Daarmee is de kous niet af. Geloof moet je elke dag opnieuw verwerven.’

Politieagenten en beveiligers verzamelen zich buiten de parochie van de Assyrische Kerk van het Oosten waar maandag een steekpartij plaatsvond. Nadat de politie de dader had gearresteerd, braken er rellen uit.

Man steekt bisschop neer tijdens kerkdienst in Australië, rellen buiten de kerk

Een steekpartij heeft maandagochtend abrupt een einde gemaakt aan een kerkdienst in de Assyrische Goede Herderkerk in Wakeley, 35 km ten westen van Sydney. De neergestoken bisschop bad daarbij voor zijn aanvaller.

Oudkatholiek theoloog Peter Ben Smit legt uit dat seks tussen twee mannen in de oudheid vaak sterk samenhangt met de sociale orde en macht.

Sommige Engelse bijbelvertalingen hebben het expliciet over homoseksualiteit - hoe terecht is dat?

In de Bijbel gaat het soms over seks tussen mannen. Toch kun je daarvoor niet zomaar de term 'homoseksualiteit' gebruiken, zeggen deskundigen. 'Deze teksten proberen misbruik tegen te gaan.'

'Kan een podcast een concurrentie worden van de catechisatie?'

Gereformeerde Gemeenten grijpen naar podcast voor geloofsleer. 'Geen concurrent voor catechisatie'

Wat staat er deze week in de bladen over kerk en geloof? Met podcast over de geloofsleer proberen de Gereformeerde gemeenten jongeren weer aan het lezen te krijgen. ‘Dat klinkt misschien een beetje apart.’

Delise, Christian Verwoerd, Joke Buis en Matthijn Buwalda brachten nieuwe muziek uit.

Nieuwe christelijke muziek van eigen bodem: welke nummers verschenen de afgelopen weken?

Van Joke Buis tot Matthijn Buwalda en van Delise tot Insalvation. Welke liederen van christelijke artiesten uit Nederland zijn onlangs uitgekomen? Een overzicht van nieuwe releases.

Een belangrijk aspect aan de scheiding van tafel en bed is de mogelijkheid tot herstel.

Scheiden van tafel en bed - wat is het en waarom komt het vooral in christelijke kring voor?

Wie een echtscheiding te ver vindt gaan, kan kiezen voor een scheiding van tafel en bed. Stellen kiezen hier zelden voor, ‘maar als mensen dit doen, is het praktisch altijd vanwege het geloof’.