Luister naar

Games: Star Stable en Hatsune Miku

Nieuws
Star Stable en Hatsune Miku: Project Mirai DX zijn twee typische meisjesgames. Bij Star Stable draait het om paarden, bij Hatsune Miku om muziek.
Marieke Westerterp
woensdag 23 september 2015 om 03:00
Games: Star Stable en Hatsune Miku
Games: Star Stable en Hatsune Miku

Star Stable

Het is de droom van veel meisjes: een eigen paard. De paardengame Star Stable laat meiden hun droom ervaren.

Zoals te verwachten bij een paardengame, verzorgen de gamers het paard. Het liefst dagelijks, zodat het paard beter presteert. Uiteraard is het gewenste uiterlijk van het paard en het meisje te selecteren. De spelers kunnen winkelen om mooiere outfits te verkrijgen. Van Star Stable krijgen ze daarvoor 100 Jorvik-shilling als zakgeld. Jorvik is de naam van het landelijke eiland waar Star Stable zich afspeelt. Bomen zijn van dichtbij wat pixelachtig, maar er zijn ook prachtige uitzichten te zien. Regelmatig galopperen andere spelers op hun paarden voorbij. Al rijdend ontdek je rondom de stal een zeer uitgebreide spelwereld met een mijn, een vuurtoren, de rivier, een prinsessenkasteel en afgeschermde locaties van G.E.D., het kwade bedrijf. Volgens het verhaal wordt Jorvik bedreigd door G.E.D., die de grond van de stal wil hebben.

Om het eiland zo te houden is er een bijzonder paardenmeisje nodig. Ze moet verschillende missies volbrengen: help de smid met het vinden van zijn gereedschap of neem deel aan de tijdraces. Stuur het paard zo snel mogelijk langs hekken en over balken. In de betaalde versie kan het paard ook leren springen. Als je het de volgende dag opnieuw probeert, kun je als gamer groeien naar een hoge plek op de ranglijst.

De dagelijkse verzorging en races en het spannende verhaal bieden genoeg reden om Star Stable elke dag opnieuw te spelen. Het sociale element maakt de game helemaal af. Spelers kunnen makkelijk vrienden worden en chatten. Die chat wordt automatisch in de gaten gehouden en het gamebedrijf hoopt dat meisjes zo sociale vaardigheden aanleren. Ouders doen er goed aan hun kinderen te controleren en te wijzen op de gevaren van online chatten.

Star Stable is een complete game die meisjes op prachtige wijze hun droom laat beleven. Het is dus niet zo gek dat deze pc-game de afgelopen jaren groeide naar 6 miljoen downloads.

Star Stable

PC, eerste 4 levels gratis, € 5,95 per maand of € 59,95 voor volledig spel, simulatiegame

Beoordeling: ?????

Hatsune Miku

Hatsune Miku: Project Mirai DX is een ritmegame uit Japan. De vrolijke popsterachtige Hatsune Miku zingt op hoge toon Japanse liedjes, terwijl de spelers zo goed mogelijk een ritme volgen.

Van haar Japans is niets te maken, maar ze klinkt lief en schattig in de pop/rock-nummers. Na elk liedje komt er een nieuwe popsong vrij of is er een moeilijker level te proberen. De hoofdpersonage van deze game is bijzonder: Miku was een cartoonachtig logo dat bij de digitale stem hoorde. In 2007 kwam ze als softwarepakket in Japan op de markt. Kopers maakten pop, rock en techno-muziek met haar stem. Miku werd populair, fans bedachten van alles rondom haar en nu geeft ze als 3D-animatie concerten.

Vanaf deze maand kunnen Nederlandse kinderen met Miku spelen op de 3DS. Wellicht vallen ze voor haar grote ogen in de manga-tekenstijl, haar leuke dansjes en prettige muziek. Haar kortgerokte en hooggelaarsde kledingstijl blijft binnen de perken, maar kan reden zijn om de game over te slaan.

Hatsune Miku: Project Mirai DX

3DS, 3 jaar en ouder , vanaf € 30

Beoordeling: ?????

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Rike Platenkamp: 'De poppetjes hebben in de loop der tijd een hele ontwikkeling doorgemaakt.'

Rike spaart 'saai' speelgoed. 'Met het aapje van de rommelmarkt is het allemaal begonnen'

Rike Platenkamp (72) heeft 8500 verschillende drukpoppetjes, misschien wel de grootste collectie ter wereld. 'In de loop der tijd hebben de poppetjes een hele ontwikkeling doorgemaakt, dat vind ik leuk om te zien.'

'Museum Buren & Oranje is ontstaan vanuit een privécollectie.'

Uit de hand gelopen Oranje-verzamelingen: een nieuw seizoen voor Oranjemusea

De twee grootste Oranjemusea in Nederland openen in april hun deuren weer. In Diepenheim en Buren kunnen bezoekers vitrines boordevol borden en bekers bewonderen. 'De musea zijn ontstaan vanuit een privécollectie'

Cor Visscher: 'Het doet me verdriet als ouderen op zondag niet naar de kerk kunnen gaan.'

Cor (76) regelt de autorijdienst in zijn kerk: 'Soms moesten er een paar rollators mee in de kofferbak'

Cor (76) coördineert de autorijdienst van de kerk: 'Aan de telefoon vraag ik aan de kerkganger die opgehaald wil worden: ‘Wie denk je dat de chauffeur wordt, raad eens?’'

Matteo van der Grijn speelt Petrus in The Passion. 'Ik was vereerd dat ik werd gevraagd. Het is een groot, jaarlijks, breed toegankelijk evenement waaruit mensen houvast halen. Het heilige verhaal wordt heel concreet gemaakt: vrienden die onvoorwaardelijk voor elkaar gaan.'

Matteo van der Grijn speelt in The Passion. 'Ik ga nu ook het paasverhaal aan mijn kinderen voorlezen'

Acteur Matteo van der Grijn (43) hangt tussen geloof en ongeloof in. In The Passion speelt hij Petrus. ‘Het kan zomaar zijn dat er iets is.’ Jaarlijks leest hij zijn kinderen het kerstverhaal uit Lucas 2 voor.

Barend Schuurman: 'Als er straks één jongere is die mede dankzij het jeugdwerk in God gaat geloven, een fijne relatie krijgt en gewoon een mooi leven, dan is mijn inzet de moeite geweest.'

Op zijn werk in de bouw praat Barend over zijn geloof. 'Ik bid voor m'n eten en dan ontstaan er gesprekken'

In zijn werk als timmerman leert Barend Schuurman (26) graag jonge gastjes de kneepjes van het vak. Ook in zijn kerk investeert hij in tieners, als jeugdleider. ‘Je moet niet proberen cool te doen, dan lig je eruit.’

Wilma Wolff: ‘Zodra ik de drempel overga, ben ik thuis.’

Wilma voelt zich thuis in Nederland. 'Inmiddels zou ik niet meer in Suriname kunnen aarden'

Op haar 47e ging Wilma Wolff (81) op vakantie naar Nederland en bleef voor de liefde. Ondanks enkele hobbels voelde ze zich snel thuis in Rotterdam. Ze geniet er elke dag van haar flat van 80 vierkante meter.