Luister naar

RTV Voorkeur

Nieuws
Rowen en zijn broertje Tijmen (14, foto) krijgen een zwemtraining van Maarten van der Weijden. Al na twee baantjes met Tijmen in het bootje blijkt Rowen helemaal kapot. Maarten en Bert maken zich grote zorgen of team Hurkmans de finish van de triatlon straks wel gaat halen. Ook Marie-José, de moeder van Elin (7), heeft vlak voor haar vakantie een pittige training. Terwijl Elin Bert vermaakt, drijft Erben Wennemars Marie-José tot het uiterste. Tussen haar werk en de trainingen door neemt Foekje haar dochter Jari (17) mee naar een speciaal woonproject. Ooit gaat Jari het huis uit, en ze wil met Jari kijken wat er voor haar mogelijk is. En Daniel Rootlieb, de vader van Merijn (10), neemt zijn gezin mee naar de speeltuin.
Harco Ploegman Harco Ploegman
maandag 29 juni 2015 om 03:00
RTV Voorkeur
RTV Voorkeur

NPO 1, EO, 19.00-20.00 uur

Rennen voor Twee

NPO 2, EO, 17.05-17.35 uur

Geloof & ’n hoop liefde

Al sinds 1900 is het Noord-Hollandse Bergen een kunstenaarsdorp dat veel architecten, schrijvers, musici en schilders aantrekt. Mirjam Bouwman bezoekt een van die kunstenaars vandaag, Ron Moret. Een bekende kunstenaar, ook in het buitenland, die vooral werkt met ijzer en staal. Hij maakt graag iets anders dan mensen gewend zijn. Voor hem staat dan ook voorop dat zijn kunst reactie oproept, of het nu positief of negatief is. Het leven in de zee is voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest, Maar ook de figuur van Jezus, hoewel hij als ex-jehova’s-getuige afstand genomen heeft van geloof.

NPO 2, VPRO, 19.35-20.25 uur

De Hokjesman

De adel vertegenwoordigt, naar eigen zeggen, fatsoen en kwaliteit. Noblesse oblige, opvoeding, taal, en goede manieren zijn de ingrediënten om een fatsoenlijk en nobel mens te worden en die worden van huis uit meegegeven. Wie niet van adel is, maar wel gretig het uiterlijk vertoon en de omgangsvormen van de adel imiteert en kopieert, heet een snob. Programmamaker Michael Schaap is zo’n snob: hij heeft als kind de juiste regels van de etiquette, taal en omgangsvormen van zijn chique grootmoeder geleerd en beweegt zich schijnbaar moeiteloos tussen mensen van alle standen. De echte adel lijkt een ondoordringbaar bolwerk; men laat niemand van buiten de clan binnen. Heeft de adel nog enige functie of intrinsieke waarde, nu en in de toekomst?

NPO 2, VPRO/Human, 20.25-21.25 uur

2doc: Waarom Srebrenica moest vallen

Waarom kwam er in 1995 geen NAVO-luchtsteun toen de enclave Srebrenica onder de voet werd gelopen door de Bosnische Serviërs? Was gebrek aan voorkennis, zoals onder meer het NIOD concludeerde, de reden? Het antwoord op die vraag is, ondanks talloze onderzoeken, nooit gekomen. Argos stuitte op documenten die een nieuw licht op de zaak werpen en reisde samen met Joris Voorhoeve, minister van Defensie ten tijde van de val, terug naar Srebrenica. Zijn eerste bezoek aan de voormalige enclave sinds de massamoord.

NPO Radio 1, NTR, 19.02-20.00 uur

Kunststof

Op reis door India kwam Luna Zegers Spaanse flamencomuzikanten tegen en ze wist meteen dat dat was wat ze wilde: de oerschreeuw van de flamenco en na haar studio politicologie ging ze flamenco studeren aan het conservatorium in Barcelona en een paar weken geleden studeerde ze af – als eerste niet-Spaanse.

NPO Radio 5, Human, 19.02-20.00 uur

OBA live

De angst voor terroristische aanslagen is toegenomen in Nederland. Is die angst terecht? Hoe kunnen we er het best mee omgaan? En waarin verschilt ons land van Noorwegen, waar Breiviks aanslag niet tot paniek heeft geleid? Terrorismedeskundige Daan Weggemans en psychiater Damiaan Denys pleiten voor kennis, kansberekening en het omarmen in plaats van het wegdrukken van angst.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Pieter Derks tijdens zijn voorstelling 'Zo goed als nieuw'.

Pieter Derks doet dit jaar de oudejaarsconference op NPO 1. 'Altijd een droom geweest'

Het is de eerste keer dat Derks op televisie een oudejaarsconference verzorgt. De 39-jarige komiek schreef één keer eerder een conference. Dat was in 2013 voor NPO Radio 1.

Het mediapark in Hilversum. In het plan van aanpak erkent de NPO dat de omroepwereld niet voor iedereen een veilige werkplek is geweest.

NPO gaat slachtoffers grensoverschrijdend gedrag nazorg bieden met psychologen en coaches

De NPO reageert met het plan van aanpak op het in februari verschenen onderzoeksrapport van de commissie-Van Rijn. Zo krijgen slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag nazorg.

Hilbrand Rozema.

ND-journalist Hilbrand Rozema genomineerd voor journalistieke prijs De Tegel. 'Ben er beduusd van'

Journalist Hilbrand Rozema van het Nederlands Dagblad is genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste Nederlandse prijs voor journalistiek.

De Britse prinses Catherine heeft een foto van haar en haar kinderen gemanipuleerd. 'Het grote gevaar van nepbeelden is dat mensen straks niets meer geloven.'

Waarom Kate Middleton sjoemelt met haar familiefoto en hoe je dit kunt ontmaskeren

Hoe gelukkig is de Britse prinses Catherine met haar kinderen? Heel gelukkig, toont een recente foto. Maar de prinses heeft gesjoemeld met Photoshop en is daarin niet de enige. Vijf tips om dit gerommel te ontmaskeren.

David Cohen moet kiezen wie van deze mensen hij redt en wie niet

Van kwaad tot veel erger: nieuwe serie over de duivelse dilemma's van De Joodse Raad

Hoelang kun je samenwerken met het kwaad 'om erger te voorkomen'? Pierre Bokma speelt David Cohen in de nieuwe historische dramaserie van de EO: De Joodse Raad. Bokma: 'Cohen koos om Satan in de ogen te kijken.'

Theo Maassen in juli 2023 aan de tafel van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten.

Samenwerking Theo Maassen en VPRO stopt na berichten over privéleven presentator

Theo Maassen stopt als presentator van het VPRO-interviewprogramma Zomergasten. Dit naar aanleiding van de ophef die is ontstaan na een publicatie over Maassens privéleven in het weekblad Privé.