Luister naar

Tientallen doden door brand in kerk in Caïro

Nieuws
Bij een brand in een kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er rond de vijftig gewonden zijn. De meeste slachtoffers waren kinderen.
redactie nd
zondag 14 augustus 2022 om 13:13 aangepast 16:30
Afbeelding
beeld anp

Veel kerkgangers werden onder de voet gelopen toen er paniek ontstond. Een uitgang was versperd door de brand. In het gebouw van meerdere verdiepingen hadden zich duizenden gelovigen verzameld voor een mis. Mogelijk ontstond de brand door een elektrisch defect in de airconditioning.

Egypte kent de grootste christelijke minderheid van alle landen in het Midden-Oosten, met naar schatting 10 tot 15 miljoen aanhangers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

Afbeelding

'Overheid moet stoppen met ongevraagd doorgeven persoonsgegevens aan kerken'

Overheden moeten stoppen met het ongevraagd doorgeven van persoonsgegevens aan kerken. Dat adviseert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan het kabinet.

Afbeelding

Tientallen doden door brand in kerk in Caïro

Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er rond de vijftig gewonden zijn. De meeste slachtoffers waren kinderen. Veel kerkgangers werden onder de voet gelopen toen er paniek ontstond.

Afbeelding

Kim-Lian van der Meij: veel vrijheid voor rol Maria Magdalena

Kim-Lian van der Meij is de eerste vertolkster van deze tot nu toe onderbelichte discipel. 'Ik heb geen voorgangers waar ik naar kon kijken om te zien hoe zij het gedaan hebben.'

Ruud de Wild: 'Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me ervoor open.'

Ruud de Wild is verteller van paasverhaal The Passion

Radio-dj Ruud de Wild is de verteller van het paasverhaal van The Passion tijdens de uitzending vanuit Doetinchem. The Passion is op 14 april te zien op NPO 1.

Afbeelding

Onrust in Montenegro om inauguratie hoofd Servisch-orthodoxe kerk

De politie van Montenegro heeft zondag traangas ingezet om een protest uiteen te drijven tegen de inauguratie van een Servisch-orthodoxe kerkgeestelijke als de religieuze leider van het land.