Wall Street hoger na cijferstroom

(Novum) - NEW YORK (Novum) - De aandelenbeurzen in New York koersten woensdag eensgezind in de plus, na een stroom aan bedrijfscijfers. Onder meer Boeing, Coca-Cola en McDonald's gaven voorbeurs een kijkje in de boeken. Na de slotbel volgen meer fondsen, waaronder Facebook, eBay en AT&T.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 18.051 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent, tot 2109 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte een plus van 0,5 procent en kwam daarmee uit op 5039 punten.

Fastfoodketen McDonald's won 3,4 procent, hoewel het bedrijf niet aan de verwachtingen wist te voldoen. Topman Steve Easterbrook beloofde wel komende maand details te geven over hoe hij de onderneming weer op de rails wil krijgen. Branchegenoot Yum! Brands won 3,8 procent aan beurswaarde. Het moederbedrijf van KFC, Pizza Hut en Taco Bell wist dinsdag nabeurs beter dan verwachte resultaten te overleggen.

Coca-Cola koerste 1,5 procent hoger. De resultaten van de frisdrankproducent waren beter dan gedacht. Vliegtuigfabrikant Boeing verloor 1,7 procent als gevolg van een tegenvallende omzet in het eerste kwartaal. De winst viel wel beter uit dan gedacht. Andere bedrijven die woensdag met cijfers naar buiten kwamen, waren onder meer huizenbouwer D.R. Horton (min 5,5 procent), medisch bedrijf Abbott Laboratories (plus 2,5 procent) en Bank of New York Mellon (plus 3 procent).

Op macro-economisch vlak bleek dat de verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten in maart met 6,1 procent is toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 3,1 procent.

De euro noteerde op 1,0742 dollar, tegen 1,0729 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 56,24 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 62,84 dollar per vat.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?