Optimisme over Griekenland duurt voort

AMSTERDAM (Novum) - De Europese effectenbeurzen zijn dinsdag in de plus geëindigd nadat ook maandag al stevige winsten werden geboekt. Beleggers zijn nog steeds hoopvol gestemd over een spoedig akkoord tussen Griekenland en zijn schuldeisers. Ook werd bekend dat de fusiegesprekken tussen supermarktconcerns Delhaize en Ahold zich in de afrondende fase bevinden.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1 procent hoger op 494,45 punten. De MidKap klom 1,5 procent tot 737,84 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1,2 procent, terwijl de stemming in Londen (plus 0,1 procent) minder uitbundig was. De hoofdindex in Athene, die maandag al 9 procent won, kreeg er 6,1 procent bij.

Het aandeel Ahold klom in de AEX 1,8 procent. Het bedrijf maakte bekend dat de fusiegesprekken met de Belgische branchegenoot Delhaize zich in de afrondende fase bevinden. Ahold-topman Dick Boer zou daarbij de leiding over het bedrijf krijgen. Delhaize klom in Brussel 8,4 procent. Een uur voor de slotbel werd de handel in het aandeel opgeschort.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?