Nikkei lager na Chinese cijfers

(Novum) - TOKIO (Novum) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag licht lager gesloten. Tegenvallende cijfers over de Chinese economie zorgden voor enige koersdruk op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde met een verlies van 0,2 procent op 19.869,76 punten.

De Japanse bouwmachinemaker Komatsu, die veel producten verkoopt in China, daalde 1,8 procent. Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien.

Zo daalde de Shanghai Composite in China 0,1 procent, nadat was gebleken dat de Chinese economie in het eerste kwartaal op het laagste tempo is gegroeid sinds 2009. In Sydney zakte de All Ordinaries 0,7 procent. De Kospi in Seoul klom juist 0,4 procent em de Hang Seng-index in Hongkong dikte ook 0,4 procent aan.

Een opvallende winnaar in Hongkong was Alibaba Health Information Technology, dat een koerssprong van bijna 78 procent maakte en het hoogste niveau ooit bereikte. Het dochterbedrijf van het Chinese internetconcern Alibaba neemt voor 2,5 miljard dollar de farmaceutische internetactiviteiten van het moederbedrijf over.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?