Nieuwe eigenaar voor Fokker

Actueel
beeld ANP

HOOFDDORP (ANP) - De Britse toeleverancier aan de luchtvaartindustrie GKN neemt Fokker Technologies over van investeringsmaatschappij Arle Capital. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van 706 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Fokker blijft na de overname in Nederland.

Fokker, met bijna 5000 medewerkers, heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Aziƫ. Vorig jaar behaalde het concern een omzet van 758 miljoen euro. GKN is een stuk groter en naast de luchtvaart ook actief in bijvoorbeeld de auto-industrie. Het bedrijf heeft fabrieken in meer dan 30 landen, meer dan 12.000 werknemers en behaalde vorig jaar een omzet van 3,1 miljard euro.

Ontwerp

Fokker is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van lichtgewicht vliegtuigonderdelen, bekabeling en landingsgestellen. Ook zorgt het bedrijf voor onderhoud, reparatie en logistieke diensten bij luchtvaartmaatschappijen.

De afronding van de overname wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2015. Zo moeten bijvoorbeeld nog mededingingsautoriteiten in Europa en de Verenigde Staten goedkeuring geven.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?