Nederlandse industrie groeit sterker

ZOETERMEER (Novum) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in juni sterker gegroeid dan een maand eerder. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) woensdag bekend.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 55,5 in mei naar 56,2 in juni. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Volgens de Nevi is de sterkere groei te danken aan de verder aantrekkende export en de onverminderd sterke binnenlandse vraag.

De productie ging voor de 26ste maand op rij omhoog en liet de grootste stijging zien sinds februari 2014. Daarnaast zette de toename van de werkgelegenheid in de industrie stevig door. De stijging in juni was de grootste in vier jaar tijd, aldus de Nevi.

,,Wie dacht dat de groei van de Nederlandse industrie na twee jaar nu wel zou afvlakken komt bedrogen uit. De index van juni laat een duidelijke verbetering ten opzichte van mei zien, waarvan de score bepaald niet slecht te noemen was'', aldus hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?