Kleine plusjes op Wall Street

NEW YORK (Novum) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag weinig beweging zien. Daarmee bleef de impact van een mogelijke Griekse schuldendeal op Wall Street vooralsnog beperkt tot een dag. Beleggers verwerkten een flinke stroom aan macro-economische cijfers.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 18.143 punten. De bredere S&P 500 stond eveneens 0,1 procent hoger op 2124 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kwam ook nauwelijks in beweging en koerste eveneens een fractie hoger op 5158 punten.

Onderzoeksbureau Markit maakte bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie deze maand iets minder sterk is gegroeid dan in mei. Verder steeg de verkoop van nieuwe huizen in mei met 2,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Dat percentage lag boven de gemiddelde verwachting van kenners die een plus van 1,2 procent voorzagen.

De fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize, die zich naar verluidt in een afrondende fase bevinden, stuwden de koers van de Belgische supermarktketen die ook een notering in New York heeft. Het aandeel noteerde 7 procent in de plus. Eerder op de dag werd de handel in Brussel na een flinke koerssprong stilgelegd.

Smartphonefabrikant BlackBerry verloor 3,7 procent. Het bedrijf kwam voorbeurs met goede cijfers over de verkoop van software, maar wist consumenten amper te interesseren voor zijn mobieltjes. Telecomconcern AT&T noteerde 2,8 procent in de plus na een opwaardering van Barclays. Het aandeel 3M steeg 0,2 procent. Het industriƫle conglomeraat maakte bekend 2,5 miljard dollar op tafel te leggen voor Capital Safety, een bedrijf dat veiligheidsuitrusting maakt en in handen is van investeringsmaatschappij KKR.

De euro was 1,1166 dollar waard, tegen 1,1188 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 61,22 dollar. Brentolie kostte 2,1 procent meer op 64,66 dollar per vat.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?