Kamp stuurt brief over Splitsingswet

DEN HAAG (Novum) - Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil ,,eerst goed bekijken'' wat de uitspraak van de Hoge Raad over de Splitsingswet precies inhoudt en wat de consequenties daarvan zijn. Hij stuurt volgende week hierover een brief naar de Tweede Kamer, zei hij vrijdag.

De energiebedrijven Eneco en Delta wilden dat er een uitspraak zou komen dat een splitsing niet op hen van toepassing zou zijn. ,,Maar die uitspraak hebben ze niet gekregen'', stelt Kamp vast.

Op de vraag of gemeenten als aandeelhouder na een splitsing flink kunnen verdienen aan verkoop van de energiebedrijven, wilde hij niet ingaan. Kamp: ,,Je verdient niet direct door splitsing, maar door verkoop van de aandelen. De markt is momenteel heel anders. Dus of er nu wat te verdienen valt bij verkoop van de aandelen, kan ik niet inschatten. Dat hangt af van wat de boekwaarde is en wat er in de markt nu nog betaald wordt voor zo'n bedrijf. We kunnen terugkijkend wel vaststellen dat voor de bedrijven die destijds verkocht zijn, hoge bedragen geïncasseerd zijn.''

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?