'Gevolgen Griekse crisis blijven onzeker'

(Novum) - Europa is momenteel beter bestand tegen een escalatie van de economische crisis in Griekenland dan enkele jaren geleden, maar de daadwerkelijke gevolgen zijn moeilijk in te schatten. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, zaterdag in Washington.

,,We zijn beter gewapend dan in 2010, 2011 en 2012'', zei Draghi over de eventuele gevolgen van de Griekse problemen voor de andere eurolanden. ,,We hebben nu meer instrumenten voorhanden. Die zijn eigenlijk voor andere doelen, maar kunnen ook in tijden van crisis worden ingezet. Als de crisis doorzet, komen we echter op onbekend terrein. Het is te vroeg om daarover te speculeren.''

Draghi benadrukte dat de Griekse regering keer op keer belooft haar verplichtingen na te zullen komen. Hij riep de Grieken daarom op de gesprekken met geldschieters over de aanpak van de economie zo snel mogelijk door te zetten. Een akkoord met de eurolanden moet ervoor zorgen dat Griekenland weer op noodleningen kan rekenen.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?