Fed: Amerikaanse economie groeit bescheiden

WASHINGTON (Novum) - De Amerikaanse economie laat een bescheiden groei zien en de arbeidsmarkt trekt aan, na de krimp van de economie in het eerste kwartaal. Dat maakte het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, woensdag bekend na afloop van zijn beleidsvergadering. De rente bleef zoals verwacht onveranderd op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent.

,,De economische activiteit heeft een bescheiden vooruitgang laten zien en het tempo van de banengroei wordt sterker'', aldus de Fed. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp 's werelds grootste economie nog met 0,7 procent. De centrale bank liet weten nog steeds op koers te liggen voor een renteverhoging voor het einde van dit jaar.

Fed-president Janet Yellen zal later een toelichting geven op het rentebesluit. Mogelijk wordt daaruit iets meer duidelijk over de timing van een renteverhoging. De rente in de Verenigde Staten staat sinds eind 2008 op het huidige lage niveau. De financiƫle markten denken dat in september de Fed zal beginnen met het verhogen van rente.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?