Canada verkoopt resterend belang in GM

(Novum) - OTTAWA (Novum) - De Canadese overheid verkoopt haar resterende belang in het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Canada wil de opbrengst van de verkoop gebruiken om de begroting op orde te houden.

Het gaat om circa 73,4 miljoen aandelen, met een totale waarde van ongeveer 2,7 miljard dollar (2,5 miljard euro). De stukken worden verkocht aan de Amerikaanse bank Goldman Sachs. De verkoop moet deze week worden afgerond. De Canadese overheid verwierf samen met de provincie Ontario een belang in GM als onderdeel van de redding van het autobedrijf in 2008 door de Amerikaanse overheid. Ontario verkocht in februari zijn laatste aandelen GM. De Amerikaanse overheid heeft het belang eerder al helemaal afgebouwd.

Door de sterk gedaalde olieprijzen staat de Canadese begroting onder druk. Premier Stephen Harper heeft beloofd de overheidsfinanciën op orde te houden, maar wel de belastingen te verlagen. Met de verkoop van het belang in GM kan hij die belofte naar verwachting waarmaken.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?