Bijna kwart meer winst voor Credit Suisse

(Novum) - ZÜRICH (Novum) - Credit Suisse heeft in het eerste kwartaal van het jaar de winst met bijna een kwart zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de op een na grootste bank van Zwitserland dinsdag bekend.

De bank profiteerde van een herstel bij de handelsactiviteiten. Onder de streep bleef er iets meer dan een miljard Zwitserse frank (zo'n 1 miljard euro) over, tegen 859 miljoen frank een jaar terug. Een analist stelde dat ,,toegenomen turbulentie op de financiële markten leidde tot meer activiteit bij cliënten. En dus voor een goed kwartaal.'' Topman Brady Dougan sprak van een kwartaal met sterke prestaties.

Dougan, die voor het laatst de resultaten presenteert, heeft de afgelopen tijd de activiteiten op het gebied van zakenbankieren verkleind. Dat gebeurde onder druk van toezicht- en aandeelhouders na de financiële crisis. Marktvorsers verwachten dat de opvolger van Dougan, Tidjane Thiam, verder zal gaan met het verkleinen van het financiële concern, om het slagvaardiger te maken.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?