Beige Book helpt Wall Street vooruit

(Novum) - NEW YORK (Novum) - De aandelenmarkten op Wall Street stonden woensdag overtuigend op winst. Wall Street kreeg resultaten van onder meer Intel en Bank of America voorgeschoteld. Ook reageerden beleggers positief op de publicatie van een economisch rapport, het zogenoemde Beige Book, door de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 18.133 punten. De S&P 500 klom 0,6 procent naar 2109 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent omhoog naar 5016 punten.

Uit het maandelijkse economisch rapport van de centrale bank kwam naar voren dat de Amerikaanse economie in de periode van half februari tot eind maart in een matig tot bescheiden tempo groeide. Wel voelde vooral de industrie de gevolgen van de relatief dure dollar, de lagere olieprijs en een strenge winter.

Chipproducent Intel profiteerde van goed ontvangen resultaten en verwachtingen en won 4,3 procent. De resultaten van Bank of America, die in het eerste kwartaal weer winst haalde na een verlies een jaar eerder, kreeg de handen van beleggers minder op elkaar. Bank of America zakte 0,6 procent.

Google stond 0,5 procent hoger. De Europese Commissie heeft een klacht ingediend tegen het bedrijf over vermeend misbruik van de dominante marktpositie en Brussel gaat het besturingssysteem Android onderzoeken. Google heeft de klachten verworpen.

Hudson City Bancorp (min 0,5 procent) bleek een opvallende daler in de S&P 500. Volgens ingewijden wacht het bedrijf een onderzoek naar discriminerende praktijken bij het verstekken van leningen. Dat nieuws zou ook de vermeende verkoop van het bedrijf aan branchegenoot M&T Bank (plus 0,9 procent) in de weg kunnen staan.

De euro was 1,0676 dollar waard, tegen 1,0604 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,8 procent meer op 55,84 dollar. De prijs van Brent steeg 3,2 procent tot 60,32 dollar.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?