'Begrip van ECB voor referendum Griekenland'

ATHENE (Novum) - Chef Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft begrip getoond voor de beslissing van de Griekse premier Alexis Tsipras een referendum uit te schrijven over het financiƫle reddingsplan voor zijn land. Draghi en Tsipras hadden zaterdag een telefonisch onderhoud, meldde een woordvoerder van de Griekse regering.

,,We zijn er zeker van dat meneer Draghi het beste voor heeft met de beslissing van de Griekse regering een referendum uit te schrijven. Dat werd nog maar eens bevestigd in het telefoongesprek'', aldus de woordvoerder. Tsipras wil dat het Griekse volk zich 5 juli uitspreekt over een voorstel van de geldschieters om geld te lenen tegen een aantal naar verluidt strenge voorwaarden.

De Griekse oppositieleider Antonis Samaris heeft kritiek geuit op het besluit van Tsipras. Volgens hem is hij met het referendum op ramkoers met Europa en zet hij ermee de Griekse deelname aan de Europese Unie. Een aantal Griekse partijen heeft het volk al opgeroepen 'nee' te stemmen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?