ANP PROFIEL: Anbang

DEN HAAG (Novum) - Het Chinese Anbang mag van De Nederlandsche Bank (DNB) verzekeraar Reaal overnemen. Hieronder de belangrijkste gegevens van het Chinese verzekeringsconcern.

Activiteiten: Anbang is een grote verzekeringsgroep in China. Het heeft daar een landelijk dekkend netwerk van ongeveer 3000 kantoren. Anbang verleent een groot assortiment aan bank- en verzekeringsdiensten. Het bedrijf is onder meer actief op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, ziektekostenverzekeringen, woon- en ongevallenverzekeringen en vermogensbeheer.

Klanten: ruim 20 miljoen, onder meer retailers, midden- en kleinbedrijven (mkb) en grootzakelijke klanten.

Resultaten: Anbang draait sinds zijn oprichting financieel erg goed. Het jaar 2014 werd afgesloten met een winst van omgerekend 5,2 miljard euro.

Recente geschiedenis: Anbang breidt de laatste tijd sterk uit op de Europese markt. In december vorig jaar kocht het concern de Belgische bankactiviteiten van de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd. Twee maanden eerder namen de Chinezen al het Belgische Fidea over. Dat was naar eigen zeggen de eerste keer dat een Chinese verzekeraar 100 procent eigenaar werd van een branchegenoot in Europa. Anbang heeft de ambitie om een van de grootste verzekeringsgroepen ter wereld te worden.

Bijzonder: Anbang is sinds oktober vorig jaar ook de eigenaar van het het beroemde Waldorf Astoria Hotel in New York.

 

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?