Zware bombardementen op IS-hoofdstad Raqqa

Actueel

(Novum/AP) - De internationale alliantie die de strijd heeft aangebonden met Islamitische Staat heeft een reeks zware luchtaanvallen uitgevoerd op het Syrische IS-bolwerk Raqqa. Volgens de terreurbeweging zijn er minstens tien doden en ettelijke gewonden gevallen.

De coalitie onder leiding van de Amerikanen voerde zaterdagavond en zondagochtend zeker zestien bombardementen op Raqqa uit. De inslagen deden de stad, die geldt als de hoofdstad van IS, op zijn grondvesten schudden. De luchtaanvallen waren enkele van de hevigste van de campagne tegen IS, aldus het bondgenootschap.

Volgens de alliantie zijn voor IS cruciale stellingen en verbindingsroutes vernietigd. ''De aanzienlijke luchtaanvallen van vanavond zijn uitgevoerd om Daesh het vermogen te ontnemen militair materieel binnen Syriƫ en naar Irak te verplaatsen'', zei woordvoerder Thomas Gilleran, die de Arabische afkorting voor IS gebruikte. ''Dit was een van de grootste geplande aanvallen die we tot dusver in Syriƫ hebben uitgevoerd, en die zal verlammende gevolgen hebben voor de bewegingsvrijheid van Daesh.''

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?