Vier doden bij helikoptercrash Nepal

(Novum/AP) - Een helikoptercrash in de bergen in het noordoosten van Nepal heeft dinsdag aan vier inzittenden het leven gekost, onder wie een Nederlander. Het toestel, dat was gecharterd door Artsen zonder Grenzen, was op de terugvlucht naar Kathmandu toen het tegen een berg vloog bij het dorp Balefi, zei de politie.

De lichamen van drie mannen en een vrouw zijn geborgen. Een andere helikopter is bij de plaats van het ongeluk geland om de slachtoffers op te halen en naar Kathmandu te brengen. De Nederlandse tak van AzG bevestigde dat een van de slachtoffers een Nederlander is, maar over diens identiteit werd niets bekendgemaakt. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van alle mensen die hun leven hebben verloren bij dit vreselijke ongeluk", zei de Nederlandse tak van AzG.

Andere bijzonderheden waren nog niet bekend. Het ongeluk vond plaats in een gebied dat het zwaarst werd getroffen bij de aardbeving van vorige maand. De Nepalese overheid en hulporganisaties gebruiken helikopters om hulpgoederen naar de regio te vervoeren.

Vorige maand kwamen zes Amerikaanse mariniers en twee Nepalese militairen om het leven toen in het gebied een Amerikaanse helikopter verongelukte.

Bij de aardbevingen van 25 april en 12 mei in Nepal kwamen meer dan 8600 mensen om het leven.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?