Verdachte aanslag Parijs in 1982 opgepakt

(Novum/AP) - De belangrijkste verdachte van een aanslag in een joodse buurt in Parijs in 1982 is in Jordanië gearresteerd. Dat heeft justitie in Frankrijk woensdag gezegd.

De verdachte, Souhaur Mouhamad Hassan Khalil Al-Abbassi, is 1 juni aangehouden. Hij is volgens justitie de 'coördinator' van de aanslag 33 jaar geleden waarbij zes mensen het leven lieten en 22 gewond raakten. Palestijnen gooiden op 9 augustus 1982 granaten naar een deli op de Rue des Rosiers in de Parijse wijk Marais en openden het vuur met machinegeweren.

Frankrijk heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd, maar hoe lang het uitleveringsproces zal duren is niet bekend. Al-Abbassi is inmiddels weer op vrije voeten, hoewel een rechter in Jordanië hem een reisverbod oplegde tot een besluit over zijn uitlevering is genomen, zei een Jordaanse bron.

De autoriteiten in Frankrijk waren in verband met de aanslag nog altijd op zoek naar drie verdachten, vermoedelijke leden van de Palestijnse terreurgroep Abu Nidal. De andere twee zouden zich in de Palestijnse gebieden en in Noorwegen bevinden. In maart deelde de Franse justitie mee dat er internationale arrestatiebevelen tegen het drietal waren uitgevaardigd.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?