Varoufakis: deal met schuldeisers vrijwel beklonken

Actueel
beeld Novum

(Novum/AP) - De Griekse minister van financiën beschouwt een akkoord met Griekenlands geldschieters als 'zo goed als beklonken'. De Europese Unie heeft de Griekse regering afgelopen week 'heel fatsoenlijke voorstellen' gedaan, zei minister Yanis Varoufakis vrijdag op de Ierse radiozender RTE.

Volgens Varoufakis is de voorbije week 'wat de onderhandelingen betreft geen verloren week geweest'. Alleen over verlichting van de schuldenlast is nog geen overeenstemming. Maar die kan worden afgedwongen door een nee-stem in het referendum van zondag, zei Varoufakis.

Verscheidene EU-vertegenwoordigers verklaarden de afgelopen dagen dat van onderhandelingen geen sprake zou kunnen zijn voor het Griekse referendum van zondag over het Europese noodsteunprogramma achter de rug is. De Griekse Raad van State beslist vrijdag of de volksraadpleging doorgang kan vinden. Twee Grieken hebben de hoogste Griekse bestuursrechter gevraagd het referendum te verbieden omdat het op gespannen voet zou staan met de grondwet.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?