Tientallen vermisten na noodweer VS

Actueel
beeld Novum

(Novum/AP) - In de Amerikaanse staten Texas en Oklahoma zijn minstens zestien mensen om het leven gekomen en worden zeker veertig mensen vermist na noodweer gevolgd door zware overstromingen. Onder de vermisten is een groep mensen die verdween nadat een vakantiehuisje werd weggespoeld en versplinterde tegen een brug.

De brandweer van Houston in Texas moest meer dan vijfhonderd keer mensen uit het water redden, voornamelijk automobilisten. Minstens 2500 voertuigen werden door hun bestuurders in de straten achtergelaten, zei de coördinator van de hulpdiensten in Houston, Rick Flanagan.

"Het is absoluut omvangrijk", zei gouverneur van Texas Greg Abbott na een inspectietocht door het getroffen gebied. Sommige automobilisten zaten vast op een snelweg en moesten de nacht slapend in hun auto's doorbrengen. Ongeveer vierhonderd toeschouwers bleven na een basketbalwedstrijd in de arena van de Houston Rockets tot het noodweer voorbij was getrokken.

Het zwaarst getroffen in Texas was het stadje Wimberley, een populaire vakantiebestemming, zeker in het Memorial Day-weekend. De rivier de Blanco liep op meerdere plaatsen buiten zijn oevers en zette een belangrijke verkeersweg onder water. De reddingsdiensten zetten boten en een helikopter in om mensen in veiligheid te brengen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?