Poolse edelman daagt UKIP-voorman uit voor duel

Actueel

(Novum/AP) - Een Poolse edelman heeft voorman Nigel Farage van de Britse anti-immigratiepartij UKIP uitgedaagd voor een duel. Jan Zylinski, die zichzelf een prins noemt, is het beu dat Farage te pas en te onpas afgeeft op migranten uit Oost-Europa.

De in Londen woonachtige Zylinski plaatste zondag een video op internet waarin hij Farage uitdaagt naar Hyde Park te komen om de zaak op te lossen 'op een manier die een achttiende-eeuwse Poolse edelman en een Engelse gentleman gewoon zijn te doen'. Met het cavaleriezwaard van zijn vader in de hand zegt Zylinski: "Ik bied een duel aan, met uw welnemen." Het mag ook een 'duel van woorden' zijn, voegt hij eraan toe.

Farage liet maandag weten dat hij niet van plan is op de uitdaging in te gaan.

De Poolse aristocratie werd door het vroegere communistische regime afgeschaft, maar veel leden van Poolse adellijke families gebruiken nog steeds hun titels.

De UK Indepence Party van Farage wil dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt en staatsburgers uit EU-landen het recht ontzegt om zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. In peilingen voor de algemene verkiezingen op 7 mei is UKIP de op twee na grootste partij.

De partij zegt geen eind te willen maken aan immigratie, maar deze te willen afremmen. Farage heeft gezegd dat hij zich niet op zijn gemak voelt als hij in de metro in Londen allerlei vreemde talen hoort. Hij geeft immigratie van alles de schuld, zelfs van verkeersopstoppingen.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?