Ouders doodgeschoten Michael Brown dagen Ferguson

Actueel

(Novum/AP) - De ouders van Michael Brown, de ongewapende, 18-jarige zwarte jongen die in augustus in een voorstad van St. Louis werd doodgeschoten door een blanke politieagent, spannen een rechtszaak aan tegen de stad Ferguson. Dat hebben de advocaten van Browns moeder Lesley McSpadden en vader Michael Browns senior woensdagavond laten weten.

De ouders vinden dat de gemeente mede schuld heeft aan de dood van hun zoon. Eerder werd ook gesproken van een civiele zaak tegen de agent die Michael Brown doodschoot, maar daarover werd in de verklaring van woensdag niets meer gezegd.

Een jury in St. Louis en het federale ministerie van justitie besloten eerder geen vervolging in te stellen tegen de agent, Darren Wilson, die in november ontslag heeft genomen. Het ministerie van justitie bracht vorige maand wel een vernietigend rapport uit over raciale vooroordelen binnen het politiekorps en het justitieapparaat van de stad. Verscheidene stadsbestuurders, onder wie de manager, het hoofd van politie en de gemeentelijke rechter dienden hun ontslag in, terwijl de griffier van de gemeentelijke rechtbank werd ontslagen wegens het versturen van racistische e-mails.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?