Nigeria ligt plat door brandstofcrisis

(Novum/AP) - Nigeriaanse luchtvaartmaatschappijen hebben zaterdag vluchten moeten annuleren omdat er een enorm tekort aan brandstof is. Als gevolg van een staking bij leveranciers wordt nergens in Nigeria meer brandstof geleverd.

Niet alleen het vliegverkeer heeft last van de problemen bij de brandstoflevering. De normaal overvolle wegen in de metropool Lagos zijn rustig. Veel auto's staan met een lege tank en benzinestations zijn gesloten. Een eigenaar van een pomp zei dat de stakers hebben gedreigd tankstations in brand te steken als er brandstof wordt verkocht. Op de zwarte markt wordt, ondanks politieacties tegen handelaren, tegen woekerprijzen benzine aangeboden. Op de luchthaven van Lagos is het een puinhoop. Reizigers wier vlucht is geannuleerd zitten vast op de luchthaven, omdat er ook geen bussen rijden.

De brandstofleveranciers eisen dat de Nigeriaanse regering eerst de achterstallige betalingen voldoet voordat er weer brandstof wordt geleverd. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 900 miljoen euro.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?