Milaan sluit migrantenkamp bij station

(Novum/AP) - Het stadsbestuur van Milaan heeft een kampement van migranten bij het centraal station van de stad laten sluiten. De plek werd de afgelopen twintig maanden gebruikt om duizenden migranten op doorreis op te vangen, maar de vrees voor gezondheidsproblemen nam toe.

Alberto Sinigallia, van de liefdadigheidsorganisatie Progetto Arca, liet weten dat een ander opvangcentrum is geopend, maar dat desondanks toch nog 150 migranten hadden besloten buiten het station de nacht door te brengen. Volgens hen zijn er onvoldoende bedden in opvangcentra elders. De meesten van hen zijn Eritreeërs, die Italië via het zuiden zijn binnengekomen.

De Italiaanse spoorwegen laten een vroegere kantine ombouwen om de migranten te huisvesten, maar dat werk zal op zijn vroegst begin volgende week worden voltooid.

Meer steden in Italië kunnen de toestroom van migranten maar moeilijk aan. De migranten willen vaak doorreizen naar landen noordelijker in Europa, maar ondervinden hinder bij het oversteken van de grenzen. De Franse politie houdt de grens bijvoorbeeld gesloten.

Milaan is een belangrijk tussenstation voor de migranten. Tot voor kort bleven velen van hen maar een paar dagen in de stad voor ze hun reis vervolgden.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?