Merkel heronderhandelt niet vóór Grieks referendum

Actueel
beeld Novum

(Novum/AP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit uit dat de geldschieters van Griekenland de onderhandelingen met de regering in Athene heropenen voor het referendum van zondag heeft plaatsgevonden. Athene stelde dinsdag een nieuw, tweejarig reddingsplan voor, om Griekenland ook na het dinsdag verstrijken van het oude noodleningenprogramma overeind te houden. Merkel wil echter het referendum over het voorstel van Griekenlands schuldeisers afwachten.

De ministers van financiën van de eurozone vergaderen dinsdagavond per telefoon over het nieuwe voorstel van de Grieken, liet eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem 's middags weten.

Op het Syntagmaplein in het centrum van Athene hebben zich dinsdagavond de voorstanders van een ja-stem in het referendum van zondag verzameld. Maandag vond daar nog een ongeveer even grote demonstratie plaats van hun tegenstanders. Het ja-kamp had het weer niet mee, maar liet zich door een onweersbui niet afschrikken. Ze scandeerden leuzen als ''We blijven bij Europa''.

PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?