Hoofdstad Jemen opnieuw doelwit luchtaanvallen

Actueel
beeld Novum

(Novum/AP) - De Jemenitische hoofdstad Sanaa is woensdag opnieuw gebombardeerd door gevechtsvliegtuigen. Een groot politiekamp was dit keer het doelwit. Zeker 45 leden van de veiligheidsdiensten kwamen om en meer dan honderd raakten gewond, aldus het ministerie van volksgezondheid. Het politiekamp wordt gerund door aanhangers van ex-president Ali Abdullah Saleh, die de sjiitische Houthi-rebellen in het land steunen.

De Saleh-getrouwen waren bij het politiekamp om bewapend te worden. Ook Houthi-rebellen waren aanwezig toen de bommen insloegen. Diverse gebouwen, waaronder wapendepots, werden getroffen. Een uur na de bombardementen werden er nog steeds explosies gemeld.

Inwoners van de stad ontvluchtten in paniek hun huizen toen de aanvallen begonnen. Ook een marinebasis in Hodeida werd onder vuur genomen.

De aanval maakt deel uit van de militaire campagne onder leiding van Saudi-Arabiƫ die eind maart begon. Een internationale coalitie strijdt tegen de sjiitische Houthi-rebellen die trouw zijn aan de verdreven president Ali Abdullah Saleh. De Verenigde Naties schatten dat de onlusten in Jemen al aan ruim duizend mensen het leven heeft gekost.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?